tromaktiko: Συρία: Την έναρξη διαλόγου κυβέρνησης-αντιπολίτευσης ζητά η Ρωσία

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Συρία: Την έναρξη διαλόγου κυβέρνησης-αντιπολίτευσης ζητά η Ρωσία



Η Ρωσία κάλεσε τη συριακή αντιπολίτευση που ζητεί την αποπομπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ να αρχίσει... συνομιλίες με την κυβέρνηση προκειμένου να τερματιστεί η βία στη χώρα.

Αντιπροσωπεία της αντιπολίτευσης -της οποίας ηγείτο ο επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου Μπουρχάν Γαλιού- συναντήθηκε στη Μόσχα με ρώσους διπλωμάτες, οι οποίοι κάλεσαν "όλες τις παρατάξεις της συριακής αντιπολίτευσης που απορρίπτουν τη βία ως μέσο για την επίτευξη πολιτικών στόχων να συμβάλουν άμεσα στην πραγματοποίηση της πρωτοβουλίας του Αραβικού Συνδέσμου για την επίλυση της κρίσης στη Συρία διαμέσου της έναρξης διαλόγου ανάμεσα στις συριακές αρχές και την αντιπολίτευση".

Στο μεταξύ, σε ένα νοσοκομείο στην πόλη Χομς διακομίστηκαν σήμερα 19 σοροί αγνώστων στοιχείων, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της μια οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα εξέφρασε φόβους ότι οι νεκροί είναι πολίτες "που είχαν απαχθεί από κυβερνητικούς φονιάδες τις τελευταίες δύο ημέρες" στην Χομς.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!