tromaktiko: Άρχισε η αμφισβήτηση για τον Μόντι

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Άρχισε η αμφισβήτηση για τον Μόντι



Η τοποθέτηση του Μάριο Μόντι στη θέση του πρωθυπουργού της Ιταλίας, και ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης με τη συμμετοχή τεχνοκρατών… και μόνο, έχει αρχίσει ήδη να εισπράττει τα πρώτα κύματα αμφισβήτησης.

Δεν είναι μόνο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι που περιγράφει τον διάδοχό του στην πρωθυπουργία ως«αναγκαίο κακό». Είναι και η απόσταση που τον χωρίζει από την κοινωνία, η οποία, μετά την αρχική ανακούφιση για την απομάκρυνση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την εξουσία, παρακολουθεί με… εγκράτεια ενθουσιασμού τις πρώτες εξαγγελίες του Μάριο Μόντι.

Ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας μάλιστα, βρίσκεται ήδη αντιμέτωπος με αντιδράσεις και κινητοποιήσεις, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται οι φοιτητές. Δηλαδή, το πιο δυναμικό κομμάτι της ιταλικής κοινωνίας, που δεν πρέπει να ενθουσιάζεται και ιδιαίτερα, στη θέση τεχνοκρατών οι οποίοι… ντύθηκαν πολιτικοί. Έστω κι αν πρόκειται για μεταβατικό στάδιο.

Το γεγονός ότι ο Μάριο Μόντι δεν ξεκινάει και με τις καλύτερες προϋποθέσεις, διαμορφώνει ακόμη πιο δυσοίωνες προοπτικές για τη συνέχεια της διακυβέρνησής του. Η Ιταλία άλλωστε, είναι συνηθισμένη στην πολιτική αναταραχή. Με μοναδική, όχι και τόσο φωτεινή όπως αποδείχτηκε, εξαίρεση, τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο οποίος… είχε τον τρόπο του να πείθει τους συμπατριώτες του να τον εμπιστεύονται.
statesmen.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!