tromaktiko: Ταξιδεύοντας αεροπορικώς με το κατοικίδιο

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ταξιδεύοντας αεροπορικώς με το κατοικίδιο



Το αεροπορικό ταξίδι είναι μια πολύ στρεσογόνος κατάσταση τόσο για τα σκυλιά όσο και για τις γάτες και θα πρέπει να αποφεύγεται... στο μέτρο του δυνατού. Αν το αεροπορικό ταξίδι είναι απαραίτητο, τότε συζητήστε τις ανάγκες σας με την αεροπορική εταιρία που θα ταξιδέψετε πριν κλείσετε το αεροπορικό σας εισιτήριο, καθώς κάθε αεροπορική εταιρία έχει διαφορετικά επιτρεπόμενα όρια για το μέγεθος και βάρος των κατοικίδιων.

Η ιδανικότερη κατάσταση είναι το κατοικίδιό σας να είναι μικρόσωμο ώστε να χωράει κάτω από το αεροπορικό κάθισμα. Ρωτήστε την αεροπορική σας εταιρία για τις διαστάσεις του χώρου που είναι διαθέσιμος κάτω από το κάθισμα, ώστε να προμηθευτείτε ανάλογου μεγέθους κουτί μεταφοράς. Σε αυτή την περίπτωση ίσως είναι βολικό να αγοράσετε κάποιο μαλακό, υφασμάτινο κουτί μεταφοράς αντί του σκληρού πλαστικού.

Αν το κατοικίδιό σας είναι μεγάλο για το χώρο των επιβατών, τότε θα πρέπει να ταξιδέψει στο χώρο των αποσκευών του αεροπλάνου, ο οποίος ίσως έχει μεγάλη πίεση και υψηλή θερμοκρασία. Ρωτήστε την αεροπορική σας εταιρία για τις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο αυτό, για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Συμβουλές:

-Μην ταξιδεύετε σε περιόδους διακοπών, καθώς λόγω της μεγάλης κίνησης θα δοθεί μικρότερη προσοχή στο κατοικίδιό σας. Εκτός και αν δεν έχετε άλλη επιλογή, προτιμήστε μια απευθείας πτήση. 
-Αν πρέπει να αλλάξετε πτήσεις, σιγουρευτείτε ότι μπορείτε να περισυλλέξετε το κατοικίδιό σας (από το χώρο των αποσκευών του αεροσκάφους) και να το ξαναδώσετε για check in στην καινούρια πτήση.
-Το κατοικίδιό σας μπορεί να εκτεθεί στα καιρικά φαινόμενα στο χώρο φορτοεκφόρτωσης του αεροδρομίου, οπότε φροντίστε αν είναι καλοκαίρι να ταξιδέψετε νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα για να αποφύγετε την πολύ ζέστη και αν είναι χειμώνας επιλέξτε κάποια μεσημεριανή πτήση για να αποφύγετε το πολύ ψύχος.
-Φροντίστε το κολάρο και η ταυτότητα του κατοικίδιου σας να είναι σταθερά.
-Σιγουρευτείτε ότι έχετε μαζί σας το βιβλιάριο υγείας του κατοικίδιου, το οποίο να δείχνει ότι είναι υγιές και εμβολιασμένο.
-Έχετε μαζί σας μια φωτογραφία του κατοικίδιου σας για παν ενδεχόμενο.
-Αν η πτήση διαρκεί παραπάνω από 3 ώρες, σιγουρευτείτε ότι υπάρχει νερό στο κουτί μεταφοράς.
-Στην περίπτωση μεταφοράς του κατοικίδιου σας στο χώρο αποσκευών του αεροσκάφους, σιγουρευτείτε ότι το κουτί μεταφοράς έχει πάνω του αυτοκόλλητα που να δηλώνουν ότι μεταφέρεται κατοικίδιο, και ταμπελάκι με το όνομα του κατοικίδιου σας, την πτήση, όπως επίσης και το τηλέφωνο επικοινωνίας σας.
-Σιγουρευτείτε ότι το πορτάκι στο κουτί μεταφοράς είναι ασφαλισμένο.
-Μην αφήσετε οποιοδήποτε αντικείμενο στο κουτί μεταφοράς με το οποίο το κατοικίδιο σας μπορεί να αρρωστήσει ή να πνιγεί καταπίνοντάς το.
-Γενικά η χρήση αναισθητικών δεν συνιστάται, εκτός και αν υπάρχει εντολή κτηνιάτρου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!