tromaktiko: Δημοψήφισμα ή ... ΔημοΨόφισμα ;

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Δημοψήφισμα ή ... ΔημοΨόφισμα ;



Ζούμε σε μια χώρα όπου κινδυνεύουμε από ... εμάς τους ίδιους! Όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά πρωτίστως διότι ξεχνάμε εύκολα και παραιτούμαστε των δικαιωμάτων μας, πριν καν τα εξετάσουμε!!!

Δεν θα μπω σήμερα στα πολύ-παιγμένα, «λεφτά υπάρχουν» και «έχουμε τις λύσεις» !!

Αντίθετα στο σημείο αυτό θα πρέπει -για πρώτη φορά στα χρονικά- να δώσω ... άμεσα συγχαρητήρια στον Γιωργάκη τον Πρωθυπουργό μας!
Στον μεσιέ George όπως τον ονομάζει σήμερα σε άρθρο του ο Λάζαρος Ελευθεριάδης, κάνοντάς με να σκεφτώ ένα τεράστιο –ενεργειακό-παιχνίδι που παίζεται και θέλει να βάλει σφήνα την Γαλλία στην υπόθεση πετρέλαια!!!

Συγχαρητήρια γιατί επιτέλους με ρωτά! Ρωτά την άποψή μου με ένα δημοψήφισμα!

Αλλά δεν κατάλαβα αδέλφια μου! Με συγχωρείτε δηλαδή, αλλά το φτωχό μυαλό ενός μέτριου δημοσιογράφου όπως η αφεντιά μου, αδυνατεί να κατανοήσει ΠΩΣ, ΠΟΤΕ και πρωτίστως ΓΙΑΤΙ ... να απαντήσει!!!


ΠΩΣ θα απαντήσω σε κάτι, αν δεν γνωρίζω ... ποιο είναι το ερώτημα;

Τι θα με ρωτήσουν; Αν μ` άρεσε που έγινα φτωχός; Αν τα παιδιά μου έχουν να φάνε; Τι θα είναι τυπωμένο στο χαρτί που θα βάλω στην κάλπη; "Απαντήστε μας αν θέλετε να παραχωρήσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία";

ΠΟΤΕ θα γίνει το δημοψήφισμα;

Πριν ή μετά που θα έχουν ψοφήσει από την πείνα οι μισοί Ελληνες;

Τότε πλέον δεν θα μιλάμε για δημοψήφισμα αλλά για … ΔημοΨόφισμα !!!

Οταν στα σχολεία η είδηση θανάτου από ασιτία μικρών παιδιών θα αποτελεί ένα συνηθισμένο ... δημοσιογραφικό φαινόμενο; Οταν ο Γιωργάκης , ο Νικολάκης κι ο Αντρίκος πάρουν το ΟΚ από τη μαμά τους τη Μαργαρίτα και βρουν λεφτά για το δημοψήφισμα (ή δημοψόφισμα) που ισοδυναμεί με κόστος εκλογών; H όταν η εταιρία που προμοτάριζε το σχέδιο ΑΝΑΝ, καταλήξει και καταστρώσει ένα νέο σχέδιο πλύσης του ελληνικού εγκεφάλου, ότι όλα αυτά είναι προς το συμφέρον μας; Και όπως έπρεπε να παραδώσουμε την Κύπρο στους Τούρκους έτσι τώρα, συμφέρον μας είναι να παραδώσουμε την Ελλάδα (συνεπώς ΚΑΙ την Κύπρο) στους διεθνείς υποβολείς του Eρντογάν;

ΓΙΑΤΙ να απαντήσω;

Τι θα πω με την ψήφο μου; Οτι δίνω το δικαίωμα στην οικογένεια Παπανδρέου να με ξεσκίσει κι άλλο; Με νέους φόρους που θα φτάνουν του 70% ; Γιατί να απαντήσω μωρέ, σε κάτι που δεν με αφορά; Από που κι ως που με αφορά εμένα, ένα ερώτημα, του τύπου, «θέλετε να παραμείνει κι άλλο στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Γιωργάκης»; Δεν ήμουν ποτέ μέλος του ΠΑΣΟΚ!!!

Ας κάνει ένα ... δημοψήφισμα στο κόμμα του πρώτα, να δει αν τον θέλουν -ακόμα- για πρόεδρο και μετά ας έρθει να με ρωτήσει, αν είμαι έτοιμος για πλύση εγκεφάλου από την εταιρία .... ΑΝΑΝ, που παρεμπιπτόντως, έχει αναλάβει και την σύνταξη της δανειακής συμβάσεως, των 110 δις που υπογράψαμε!!

Και ΑΝΑΝ και ΜΝΗΜΟΝΙΟ ! 2 σε 1 η γνωστή πλέον εταιρία για την οποία ουδείς θέλει να μιλά!!!

Οπότε, ελάτε να ανακράξουμε όλοι μαζί :

Ζήτω ο ηρωικός λαός του ΠΑΣΟΚ!

Αλλωστε , για να λέμε και του στραβού το δίκιο , εκεί κατάντησαν την αριστερά στην Ελλάδα! Να είναι για ... ζήτω!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!