tromaktiko: Παραίτηση του προέδρου Χριστόφια, ζητά η πλειοψηφία των κομμάτων

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Παραίτηση του προέδρου Χριστόφια, ζητά η πλειοψηφία των κομμάτων



Το πόρισμα της μονομελούς Ερευνητικής Επιτροπής για την τραγωδία της 11ης Ιουλίου στο Μαρί συζητά εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής. Παραίτηση του Προέδρου της... Δημοκρατίας, ζήτησε εκ νέου η πλειοψηφία των κομμάτων.

Από την πλευρά του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού στην ομιλία του ανέφερε ότι κάποιοι δεν είχαν ως στόχο την αλήθεια. Στόχος ήταν, όπως είπε, από την πρώτη στιγμή να χρησιμοποιηθεί η ευκαιρία για να ενταθεί η πολεμική ενάντια στον πρόεδρο Χριστόφια για να ενοχοποιηθεί ως ο αποκλειστικός και ο μόνος αίτιος για ό,τι συνέβηκε.

Η πολιτική απόφαση, πρόσθεσε ο κ. Κυπριανού, για την παραμονή των εμπορευματοκιβωτίων στην Κύπρο λήφθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτή έλαβε υπόψη τις αποφάσεις και τις επιθυμίες της Επιτροπής Κυρώσεων του ΟΗΕ και καμία σχέση δεν είχε με δήθεν ιδεοληψίες.

Ως ΑΚΕΛ, πρόσθεσε ο κ. Κυπριανού, πιστεύουμε ότι οι χειρισμοί που έγιναν ήταν σωστοί και το ίδιο θα έπραττε όποιος κι αν ήταν στην προεδρία της Δημοκρατίας.

Επεσήμανε ότι δεν είναι οι πολιτικές αποφάσεις που οδήγησαν στην έκρηξη. Στην έκρηξη οδήγησαν, είπε, τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας που λήφθηκαν τόσο αναφορικά με το χώρο όσο και με τον τρόπο φύλαξης του υλικού.

Η απώλεια ανθρώπινων ζωών οφείλεται στην πλήρη παραγνώριση και καταστρατήγιση των κανονισμών ασφαλείας που θα έπρεπε να εφαρμοστούν μετά την πρώτη έκρηξη την αυγή της 11ης Ιουλίου, ανέφερε ο Άντρος Κυπριανού.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες με την ολοκλήρωση της συζήτησης θα επιχειρηθεί η έγκριση ψηφίσματος.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!