tromaktiko: O διάδοχος του Στιβ Τζομπς [Video]

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

O διάδοχος του Στιβ Τζομπς [Video]



του Θεολόγου Αλεξανδράτου
Ο Μάρκ Ζούκενμπεργκ έγινε ο νεότερος δισεκατομμυριούχος στην ιστορία όταν στα 20 του χρόνια ίδρυσε και ανέπτυξε το Facebook.

Οι εξαιρετικές του ικανότητες και το απεριόριστο όραμά του δημιούργησαν νέους δρόμους στην «κοινωνική δικτύωση» και έλυσαν το οικονομικό πρόβλημα των απογόνων του μέχρι και για τις 5 επόμενες γενιές.

Το επίτευγμα του πρώην φοιτητή του Χάρβαρντ μπορεί να περάσει στην ιστορία, όσον τουλάχιστον αφορά την ηλικία που έγινε πλούσιος και διάσημος.

Ο 12χρονος Τόμας Σουάρεζ απο μια μικρή πόλη της Καλιφόρνια απειλεί να πάρει τα πρωτεία και να γράψει το δικό του όνομα στη κορυφή της λίστας των νεότερων δισεκατομμυριούχων αυτού του κόσμου.

Ο απίθανος πιτσιρικάς έχει μια τρομερή έφεση στους υπολογιστές. Ξεκίνησε να ασχολείται όταν πήγαινε στο νηπιαγωγείο (!) και τώρα που φοιτά στην αντίστοιχη ελληνική πρώτη Γυμνασίου θεωρείται ήδη διάνοια.

Ο μικρός κλήθηκε μάλιστα ως ομιλητής την προηγούμενη εβδομάδα στο ετήσιο συνέδριο τεχνολογίας που διοργανώνεται στην Αμερική. Το συνέδριο έγινε σε γειτονική του πόλη και ο Τόμας καθήλωσε το κοινό στα 18 λεπτά που κράτησε η παρουσίαση του.

Και όταν μιλάμε για κοινό αναφερόμαστε σε τύπους σαν τον Μπιλ Γκέϊτς, τους ιδρυτές της Google και άλλους πρτοπόρους της τεχνολογίας ων υπολογιστών.

Ο Σουάρεζ παρουσίασε στο έκθαμβο ακροατήριο τις εφαρμογές που δημιούργησε στα προϊόντα της Apple (i-pad κλπ). Εμπνευσμένος όπως ο ίδιος είπε από τον μακαρίτη Στιβ Τζομπς, ο νεαρός επέδειξε την πρώτη του δημιουργία, το Earth Fortune, ένα πρόγραμμα που ουσιαστικά «προβλέπει» το μέλλον του χρήστη.

Αλλά εκεί που τους άφησε όλους άφωνους ήταν με το Bustin Jieber. Ένα παιχνίδι όπου οι παίκτες ουσιαστικά κλωτσούν, χτυπούν και πιέζουν το κομμένο κεφάλι του ποπ ειδώλου Τζάστιν Μπίμπερ. Άλλωστε το όνομα του παιχνιδιού είναι η αλλαγή του ονοματεπώνυμου του νεαρού τραγουδιστή που είναι πολύ δημοφιλής στους εφήβους.

Ο Τόμας είπε ότι εμπνεύστηκε το παιχνίδι από το γεγονός ότι «πολλά παιδιά στο σχολείο σιχαίνονται τον Μπίμπερ» αλλά πέραν της σκληρότητας του συγκεκριμένου παιχνιδιού, οι ειδικοί στους υπολογιστές έμειναν εντυπωσιασμένοι από τις δυνατότητες του νεαρού δημιουργού.

Ο Σουάρεζ έχει δημιουργήσει στο σχολείο του, με την αρωγή των καθηγητών του, ειδικό μάθημα για εφαρμογές στα νά τεχνολογικά ευρήματα, έχει γνώσεις σε προγράμματα που κατέχουν άνθρωποι μερ πανεπιστημιακά πτυχία και ήδη ίδρυσε την δική του εταιρεία!

Επειδή πάντως παραμένει ένα 12χρονο παιδί (έστω κι αν είναι διάνοια), το όνομα της εταιρείας είναι «Καρότο».


http://topontiki.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!