tromaktiko: Ποιοι θα πληρώσουνε προσεχώς το ΤΑΠ... [Video]

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ποιοι θα πληρώσουνε προσεχώς το ΤΑΠ... [Video]



της Τζένης Κ.
Αν ζούσαμε στην αρχαιότητα, σίγουρα θα μας είχε προκύψει, ως αποδέκτης προσπαθειών εξευμενισμού ή ως ήρωας κωμωδιών, κάποιος τρελός και τυφλός Θεός (σαν τον Πλούτο και σαν τη Θέμιδα) με το όνομα Τέλος (ακίνητης περιουσίας).
Αυτό το κακάσχημο στραβάδι θα ’πεφτε αδιακρίτως επί δικαίων και αδίκων προκαλώντας σύγχυση, νεύρα, πανικό, θλίψη… Κι όσο κι αν οι θνητοί βράζανε καλαμπόκια, ξεκουκουτσιάζανε φρούτα, χύνανε κρασιά, ψήνανε ζώα (που σήμερα δε μας παίρνει κιόλας για τέτοιες σπατάλες) και φυσάγανε καλάμια σε ειδικές τελετές ξεκομπλαρίσματος του μουρλόθεου, αυτός εκεί… θα συνέχιζε απτόητος να προκαλεί προβλήματα.
Η καινούρια εξέλιξη είναι ότι ο Τέλος την έπεσε σε σεισμοπαθείς τριών οικισμών της περιοχής των Γρεβενών που, από το 1995, ζουν σε κοντέινερ. Κι ενώ προσδοκούσαν , να δώσει ο Δίας και να λάβουν τα ειδικού επιτοκίου στεγαστικά δάνεια που τους έταξαν και ξαναέταξαν οι εκάστοτε Κυβερνήσεις (αυτές που κάθε τόσο πέφτουνε αφήνοντας ξωπίσω τους την αειθαλή αγάπη) τους ήρθε το μπουγιουρντί με τις διαστάσεις των ψευτόσπιτών τους… Τρέχει ο Δήμος Γρεβενών στη ΔΕΗ (η ΔΕΗ, ο Τέλος και η Μέδουσα είναι ετεροθαλή αδέλφια) για να τη βάλει μέσο μήπως και ξεστραβωθεί εκτάκτως ο γκάβακας των τετραγωνικών, αλλά εκείνη είναι τρις χειρότερη. Εκείνη είναι το απόλυτο εκτελεστικό όργανο του Πλούτωνα. Κι ας κάνει καταλήψεις στο Ναό της ο Χορός των ιεροφαντών της κιλοβατώρας… Τίποτα δεν την καλμάρει.
Κατόπιν αυτών, κατόπιν και της πρόσφατης επιβολής του τέλους στους πυροπαθείς της Ηλείας, λίγοι έχουν μείνει ακόμα που δεν έχουν κληθεί να πληρώσουν, αλλά έρχεται, όπως φαίνεται, η σειρά τους…
• Οι χελώνες, τα σαλιγκάρια και τα μαλάκια. Ήδη έχουν μπει στο στόχαστρο της ΔΕΗ και των ΔΟΥ… τα κελύφη και τα καβούκια.
• Η ψείρα και η πιτυρίδα εφόσον ζουν επί κεφαλής. Ο γιακάς θεωρείται ενοίκιο.
• Η Barbie για τα απανταχού σπίτια της, την υψηλή εποπτεία των οποίων έχει δολίως παραχωρήσει σε ανήλικα κοριτσάκια.
• Οι μούμιες και οι σκελετοί για τις άνετες σαρκοφάγους τους.
• Οι φαροφύλακες.
• Οι θαμώνες των μαυσωλείων.
• Τα κέρινα ομοιώματα.
• Οι άνθρωποι του κάβου. Αυτοί που κάθονται, τάχα ανήξεροι και ρεμβάζουν πάνω στο ΙΧ βράχο τους…
Ο Τέλος θα είναι αδέκαστος…


http://topontiki.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!