8:44 Μέρκελ: Θα δημιουργήσουμε μία νέα δημοσιονομική ένωση, μία ένωση σταθερότητας
07:55 Χ. Ρομπάι: Συμφώνησαν 23 χώρες.
07:52 Τα αποτελέσματα της Συνόδου. Η επίσημη ανακοίνωση.
07:48 Σκληρή αναμέτρηση Κάμερον - Σαρκοζί.
07:45 Ν.Κάμερον: Η Βρετανία δεν θα μπεί στο ευρώ ποτέ. Δεν είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας οι αλλαγές που προτείνονται.
7:38 Ο Β.Ρομπάι έθεσε θέμα ευρωομολόγου εξοργίζοντας τη Γερμανία.
7:36 Λανγκάρτ: Να ενισχυθεί το Ταμείο με 270 δισ. ευρώ
7:15 Διαβάστε την κοινή δήλωση των ηγετών της Ευρωζώνης.
7:00 Βρετανία και Ουγγαρία σύμφωνα με το CNN είχαν τις εντονότερες αντιδράσεις στις αλλαγές που πρότειναν Γαλλία-Γερμανία. Σουηδία και Τσεχία θα συμβολευθούν τα κοινοβούλια προκειμένου να εγκρίνουν τις αλλαγές.
06:30 Ν.Σαρκοζί:"Οι όροι που έθεσε ο Ν.Κάμερον δεν μπορούσαν να γίνουν δεκτοί. Ολα όσα συμφωνήσαμε με την Α.Μέρκελ στην αρχή της εβδομάδας έγιναν δεκτά".
05:23 Reuters: Απέτυχε η στήριξη του σχεδίου από τους 27 της ΕΕ. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται διπλωματικές πηγές, οι όροι που έθεσε ο Κάμερον για τη συναίνεσή του δεν έγιναν αποδεκτοί από Γερμανία και Γαλλία.
05:10 "Οι ανησυχίες του Κάμερον για την τροποποίηση της συνθήκης της Λισαβόνας"
02:38 "Λύση στις Βρυξέλλες για να ηρεμήσουν επιτέλους οι αγορές". Κάλεσμα του Ιάπωνα υπουργού Οικονομικών, Γιούνι Αζούμι στον απόηχο της συνόδου Κορυφής.
Νωρίτερα ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, Herman Van Rompuy με δηλώσεις του τόνιζε ότι ήθελε όλα τα 27 κράτη της ΕΕ να συμφωνήσουν με τις αλλαγές μέσω της προσαρμογής στη Συνθήκη της ΕΕ, αλλά η Γερμανία και η Γαλλία έχουν δηλώσει ότι μπορεί να καταστεί δυνατή και μόνο μεταξύ των 17 κρατών της ευρωζώνης.
Παράλληλα, επισημαίνεται πως είναι αποφασισμένοι να ενισχύσουν τους μηχανισμούς διάσωσης, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις αξιωματούχου της ΕΕ, που έχει στη κατοχή του το προσχέδιο του κειμένου των συμπερασμάτων.
Σύμφωνα με αυτό, τα κράτη- μέλη της Ευρωζώνης είναι υποχρεωμένα να μην ξεπερνά το έλλειμμα του προϋπολογισμού τους το 0,5% του ΑΕΠ.
Το Χρηματοπιστωτικό Ταμείο Σταθερότητας EFSF θα λειτουργεί παράλληλα με τον νέο μηχανισμό τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ESM, που θα τεθεί σε ισχύ από το 2012 και που θα έχει στη διάθεσή του 500 δισ ευρώ και θα παραμείνει ενεργός μέχρι τα μέσα του 2013. Οι αποφάσεις δραστηριοποίησής του θα μπορούν να εγκρίνονται με πλειοψηφία 85% και όχι ομόφωνα, "εάν η ΕΚΤ και η Κομισιόν κρίνουν πως πρόκειται για επείγουσα περίπτωση". Δίνεται η δυνατότητα στον ESM να στηρίζει με ρευστότητα τις τράπεζες. Ωστόσο, την ίδια ώρα, το Reuters μεταδίδει πως η Γερμανία προβάλλει αντιρρήσεις, απορρίποντας τη παράλληλη λειτουργία των δύο μηχανισμών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ακολουθήσει τη πρακτική του ΔΝΤ όσον αφορά τη συμμετοχή ιδιωτών, στην ανταλλαγή ομολόγων. Στο μεταξύ, οι χώρες της Ευρωζώνης προσανατολίζονται στην ενίσχυση του ΔΝΤ με διμερή δάνεια.
Σ ότι αφορά τα σενάρια περί πιθανού νέου "κουρέματος" στα χρέη Πορτογαλίας και Ιρλανδίας με την επωδό πως "η περίπτωση της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους θεωρείται μοναδική και έκτακτη"...