tromaktiko: Συνοπτική ανάλυση Λογαριασμού (Forthnet και όχι μόνο)

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Συνοπτική ανάλυση Λογαριασμού (Forthnet και όχι μόνο)



Σήμερα μου ήρθε λογαριασμός Forthnet και απόρησα γιατί στέλνουν τόσο χαρτί για κάτι που κανένας δεν διαβάζει ή διαβάζει και αμέσως το πετάει.
Μιλάω για την ανάλυση λογαριασμού. Θα έπρεπε να δείνουν την δυνατότητα επιλογής να το στέλνουν ηλεκτρονικά. Και σιγά σιγά να περάσουν τελείως σε ηλεκτρονική μορφή...όλου του λογαριασμού, όχι μόνο της ανάλυσης.
Είναι κρίμα να ξοδεύονται τόσα κιλά χαρτί χωρίς σοβαρό λόγο. Και αν συνυπολογίσουμε και άλλους λογαριασμούς/ειδοποιητήρια, μιλάμε για τόνους χαρτιού που καταλήγουν στα σκουπίδια κάθε μήνα!
Email νομίζω έχουν πάρα πολύ...πόσο μάλλον πελάτες εταιρίας παροχής ιντερνετ.

Τους έγραψα ένα email, ελπίζω να το δούν και να αλλάξουν κάτι.
Θα ήθελα όμως και άλλοι να τους ενοχλήσουν. 'Ολες τις εταρίες, τράπεζες (κάποιες το κάνουν), κτλ. Άραγε, η greenpeace και άλλες οργανώσεις, κάνουν τίποτα γι'αυτό;

"Γειά σας,
Θα ήταν πολύ καλό για τους πελάτες , για το περιβάλλον αλλά και για την εταιρία σας, εαν δείνατε την επιλογή, η συνοπτική ανάλυση λογαριασμού, να στέλνεται όχι μόνο σε εκτύπωση αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή, με email.
Για τους πελάτες, γιατί θα έχουν:
-Λιγότερο χαρτί μέσα στο σπίτι.
-Περισσότερη ασφάλεια. Σε περίπτωση κλοπής του λογαριασμού (συμβαίνει και αυτό), δεν θα υποκλοπούν ευαίσθητα προσωπικα δεδομένα.
-Ίσως και μείωση στο πόσο που θα πληρώσουν.
Για το περιβάλλον, γιατί:
-Κόβουμε λιγότερα δέντρα.
-Λιγότερα σκουπίδια.
Για την εταρία σας, γιατί:
-Θα κερδίσετε τον σεβασμό απο τους ανθρώπους που έχουν οικολογική συνείδηση (ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς).
-Είναι μια προβολή, διαφήμιση.
-Θα δώσετε το παράδειγμα και σε άλλες εταρίες.
-Λιγότερα έξοδα.

Προσωπικά, θα προτιμούσα να την λαμβάνω απλά με email. Και είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα προτιμούσαν αυτό, γιατί είναι μια πληροφορία που λίγη σημασία έχει και καταλήγει στα σκουπίδια πολύ σύντομα.

Νομικά νομίζω δεν τίθεται κανένα θέμα. Απο την στιγμή που υπάρχει νόμος για ηλεκτρονικά τιμολόγια, πίστευω για μια απλή τηλεφωνική ανάλυση δεν υπάρχει παρανομία.

Η τεχνολογία υπάρχει, είναι κάτι πολύ απλό και σχετικά φτηνό, πόσο μάλλον για μια εταρία του μεγέθους σας.

 Αναγνώστης

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!