tromaktiko: Κατάλυση της δημοκρατίας...

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Κατάλυση της δημοκρατίας...



Αν μου έλεγαν πριν από λίγα χρόνια, ότι η δημοκρατία στην Ελλάδα κινδυνεύει, δεν θα χρειαζόμουν γυμναστική για να... στρώσω τους κοιλιακούς μου, καθώς θα στρώναν από το γέλιο. Την ίδια αντίδραση θα μου προξενήσει σήμερα, κάποιος που θα μου πεί ότι έχουμε δημοκρατία σήμερα στην Ελλάδα.
Η δημοκρατία στην Ελλάδα έχει καταλυθεί. Δεν υπάρχει. Βγάλτε την από το μυαλό σας. Έχει καταστραφεί με τον ποιο ύπουλο τρόπο, μέσα από τους ίδιους της τους νόμους. Αν ένας ανήθικος νόμος μπορεί να θεωρηθεί ως ιός που προσβάλει την δημοκρατία, στο παράδειγμα της ελλάδας, της έχει μεταλλάξει το DNA. Η κατάσταση δεν σηκώνει επιδιόρθωση, παρά μόνο απόσυρση.
Αυτή η δημοκρατία είναι τόσο δημοκρατική, όσο τα Σκόπια είναι Μακεδονία. Με απλά λόγια, το σημερινό πολίτευμα της Ελλάδας, απλά θέλει να λέγεται δημοκρατία.

Την Ελλάδα σήμερα την κυβερνάει μια κυβέρνηση που ποτέ δεν την επέλεξαν οι πολίτες, με νόμους τους οποίους ποτέ δεν στήριξαν οι έλληνες πολίτες (και δεν αναφέρομαι στις περικοπές μισθών & συντάξεων) οι οποίοι έχουν κατεύθυνση την προστασία του πολιτικού συστήματος και όχι του πολίτη.

Για όσους πολύχρωμους και κουφιοκέφαλους παπαγάλους διαφωνούν, θα τους ενημερώσω ότι η ασυλία των βουλευτών και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών δεν προστατεύουν τον πολίτη...
αλλά τον πολιτικό. Ούτε είναι ασήμαντοι, ούτε έγιναν τυχαία. Έγιναν επειδή εγώ εσύ και καμιά δεκαριά εκατομύρια Έλληνες ακόμα, κοιμόμαστε όρθιοι. Μια πιο προσδιοριστική αναφορά στο σημερινό πολίτευμα της Ελλάδας, θα το χαρακτήριζε μάλλον...πολιτικοκρατία.

Διάβασα προχθές ένα άρθρο που αναφερόταν στην πρόθεση του Παπανδρέου να αλλάξει τον εκλογικό νόμο. Να εκλέγονται οι βουλευτές από λίστα και όχι με σταυρό. Πριν έρθει πάλι κάποιο παπαγαλάκι να μου δικαιολογήσει με την ερμηνεία του τις προθέσεις της προεδράρας, αναπαράγωντας ότι λένε τα Μ.Μ.Ε. θα δώσω εγώ την δική μου εκδοχή. Αν ένας πολιτικός δεν μπορεί να βγεί στους δρόμους για να ζητήσει την ψήφο του κόσμου γιατί κινδυνεύει να τον λιντζάρουν, δεν πρέπει να εκλεγεί βουλευτής. Πολύ απλά, για να θέλει ο κόσμος να τον λιντζάρει, μάλλον δεν θα τον θέλει για εκπρόσωπο του στην βουλή. Στη δημοκρατία, αυτοί που απαρτίζουν την βουλή, είναι αυτοί που επιλέχτηκαν από τον λαό. Το να κάνεις έναν εκλογικό νόμο που θα προστατεύει τους πολιτικούς, με σκοπό να ξαναεκλεγούν, ακόμα και αν ο λαός θέλει να τους λιντζάρει, δεν είναι νόμος για το συμφέρον του πολίτη, αλλά για το συμφέρον του πολιτικού.

Επειδή δεν έχω την δυνατότητα να βάζω κάποιους να διαβάζουν πολλές φορές την ίδια παράγραφο μέχρι να την δεχτούν (όπως κάνουν τα κανάλια, που επαναλαμβάνουν κάτι συνεχώς, ακόμα και αν είναι βλακεία, μέχρι σου γίνει οικείο και να το αποδεχτείς), ελπίζω όποιος το διαβάσει να το καταλάβει με την μία, καθώς είναι πιο ξεκάθαρο και από όταν λέει "καλημέρα" ένας πολιτικός.
stimapasou.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!