tromaktiko: Αποσύρθηκε ο Καναδάς από το Πρωτόκολλο του Κιότο

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Αποσύρθηκε ο Καναδάς από το Πρωτόκολλο του Κιότο



Την απόσυρσή του από το Πρωτόκολλο του Κιότο, το οποίο προβλέπει ένα ενιαίο δεσμευτικό νομικό πλαίσιο για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις...
ανεπτυγμένες χώρες, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Καναδάς.

«Όπως έχουμε πει, το Κιότο είναι για τον Καναδά παρελθόν. Ζητάμε το νόμιμο δικαίωμα μας να αποσυρθούμε και επισήμως από το Κιότο», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Peter Kent.

Ο Καναδάς είναι η πρώτη χώρα που αποσύρεται από τη Συνθήκη του Κιότο καθώς είχε επανειλημμένα τονίσει ότι η το εν λόγω πρωτόκολλο είναι ελλειπές καθώς δεν καλύπτει όλες τις σημαντικές «πηγές» εκπομπής αερίων θερμοκηπίου, όπως οι Η.Π.Α., η Κίνα και η Ινδία.

Ωστόσο, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο, η κυβέρνηση του Καναδά είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί τη συνθήκη για τις κλιματικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένων και των μέτρων που θα παρθούν για τη μείωση της εκπομπής αερίου.

Πριν από λίγες ημέρες, 194 χώρες στο Ντέρμπαν της Ν. Αφρικής συμφώνησαν να επεκτείνουν μέχρι το 2015 το Πρωτόκολλο του Κιότο, το οποίο έληγε στο τέλος του 2012, με την Κίνα και την Ινδία να τονίζουν ότι θα συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις για τη συγκρότηση και υιοθέτηση μιας νέας Συνθήκης για τις κλιματικές αλλαγές η οποία θα τεθεί σε ισχύ το 2020.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!