tromaktiko: Φτωχότερη η ιατρική και η τέχνη

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Φτωχότερη η ιατρική και η τέχνη



O Βασίλης Χαλκιδιώτης, ζωγράφος και γιατρός αιματολόγος, με μεγάλη ανθρωπιστική δράση, άφησε την τελευταία του πνοή στο...
νοσοκομείο Ευαγγελισμός σε ηλικία 72 ετών μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, που πολέμησε σε όλη του τη ζωή για να νικηθεί στο τέλος ο ίδιος.

Ο Β. Χαλκιδιώτης ήταν καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Μόντενα και ουδέποτε στην καριέρα του δέχθηκε αμοιβή για ιατρικές υπηρεσίες .

Ως ζωγράφος, υπήρξε πολύ δημιουργικός με δική του σχολή και οι πίνακές του κοσμούν συλλογές και μουσεία σε όλον τον κόσμο.

Ως μόνιμος κάτοικος της Ιταλίας, υπήρξε επί σειρά ετών πρόεδρος της Ορθόδοξης Κοινότητας, με πολλές παρεμβάσεις σε διεθνή φόρα για τα εθνικά μας θέματα.

Το παράδοξο είναι πως αν και είχε γνωρίσει την παγκόσμια αναγνώριση, στην Ελλάδα κατάφερε να γίνει γνωστός λόγω της... φιλίας του με την διάσημη Ιταλίδα σταρ Ορνέλα Μούτι!

Η κηδεία του Βασίλη Χαλκιδιώτη, θα γίνει το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Βασιλικό Χαλκίδας, όπου και διέμενε τα τελευταία χρόνια.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!