tromaktiko: Διεθνή κυκλώματα διακίνησης μεταναστών πολιορκούν την Ηγουμενίτσα!

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Διεθνή κυκλώματα διακίνησης μεταναστών πολιορκούν την Ηγουμενίτσα!



Κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών πολιορκούν την Ηγουμενίτσα. Σε καθημερινή βάση προσπαθούν να... περάσουν μη νόμιμους μετανάστες στην Ιταλία. Κάποια από αυτά τα κυκλώματα εξαρθρώνονται. Τα περισσότερα, όμως, κάνουν τη δουλειά τους! Η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας κάνει σημαντική δουλειά. Ωστόσο τα κυκλώματα είναι πανίσχυρα. Πάντως εξαρθρώθηκε κύκλωμα που μετέφερε αλλοδαπούς από την Ελλάδα στην Ιταλία, στo πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ηγουμενίτσας. Συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί (εκ των οποίων τέσσερις υπήκοοι Συρίας και ένας υπήκοος Αιγύπτου), μέλη εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών και είκοσι αλλοδαποί μετανάστες, υπήκοοι Ιράκ. Ακόμη συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τρεις διακινητές, ένας υπήκοος Αλβανίας και δύο υπήκοοι Ηνωμένου Βασιλείου, ηλικίας 45,26 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νομίμων μεταναστών και διευκόλυνση της εξόδου τους από τη χώρα. Συνελήφθησαν, επίσης, δύο (2) μη νόμιμοι μετανάστες, υπήκοοι Αφγανιστάν, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία πιστοποιητικών και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολλοί αναρωτιούνται αν υπάρχει μεταναστευτική πολιτική στην Ελλάδα. Αναγνώστης μας έγραψε σχετικά: "Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει σαφής μεταναστευτική πολιτική και αν γνωρίζουν οι Υπευθυνοι τι κάνουν ή οπως γίνεται συνήθως με το Δημόσιο ενεργούν σύμφωνα με το ''βλέποντας και κάνοντας'';
Τους αφήνουν από τα Κέντρα Υποδοχής, για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Μα είναι δυνατόν άνθρωποι που βρίσκονται σε απόγνωση και αναζητούν στην Ευρώπη τη Γη της Επαγγελίας, να επιστρέψουν μόνοι τους στην πατρίδα τους, από την οποία έφυγαν ξοδεύοντας για το ταξίδι τους πάρα πολλά χρήματα; Νομίζω οτι τα πράγματα είναι πολύ απλά ,απο τη στιγμή που συλαμβάνονται απο τους Συνοριοφύλακες.Να γίνεται σχεδόν άμεσα η απέλαση τους και να μη τους αφήνουν ελευθερους, ωστε να συσσωρεύονται ολοι στην Αθήνα ή στα λιμάνια των Πατρών και της Ηγουμενίτσας.

Έτσι πιστεύω ότι θα το σκεφτούν να ξαναεπιχειρήσουν να επιστρέψουνστη χώρα μας. Με τη σημερινή αντιμετώπιση ειναι σαν να παίζουν κρυφτούλι οι μετανάστες με το Κράτος μας και με τις αντοχές της Ελληνικής Κοινωνίας ,η οποία βρίσκεται σε δεινή οικονομική και ψυχολογική κατάσταση.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι εξ αιτίας της πείνας και της δυστυχίας αυτών των ανθρώπων, η εγκληματικότητα στις τάξεις των μεταναστών συνεχώς αυξάνεται για λόγους καθαρά επιβίωσης".
katoci.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!