tromaktiko: Δημοσια Διαλεξη με θεμα “Ισλαμ και Δυση”: Ιστορια, Πολιτισμος, Ιδεολογια

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Δημοσια Διαλεξη με θεμα “Ισλαμ και Δυση”: Ιστορια, Πολιτισμος, Ιδεολογια



Σας προσκαλούμε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, το απόγευμα στις 18:00, στον πολυχώρο πολιτισμού «Shantom»...
στην οδό Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας, στο Κ. Χαλάνδρι (στάση ΜΕΤΡΟ “Χολαργός”, γραμμή 3) που θα φιλοξενήσει την διάλεξη με θέμα «Ισλάμ και Δύση: Ιστορία, Πολιτισμός, Ιδεολογία.»
Ο Άχμαντ Ελντίν και ο Άμπου Γιάσερ(Στέφανος Κεφοκέρης) θα επιχειρήσουν να ξετυλίξουν την Ιστορία του Ισλάμ και της Δύσης. Θα συζητηθούν μεταξύ άλλων η πολιτιστική κληρονομία που άφησαν πίσω τους, καθώς επίσης θα αναλύσουν και θα συγκρίνουν τις ιδεολογίες τους. Θα απαντηθούν ερωτήματα του τύπου «υπάρχει σύγκρουση πολιτισμών;», «τι πραγματικά εννοούσε ο Huntington;» «αποτελεί απειλή το Ισλάμ για την Δύση» «Στέκει ο ορος Έλληνας Μουσουλμάνος η Ευρωπαίος Μουσουλμάνος;» «Είναι το Ισλάμ μια ξένη θρησκεία για την Ευρώπη» «που βασίζεται ο Μουσουλμανικός και ο Δυτικός πολιτισμός». Αυτά και άλλα παρόμοια ερωτήματα θα συζητηθούν με τους ενδιαφερόμενους προσκεκλημένους.
Οι ομιλητές:
Άχμαντ Ελντίν: ιδρυτής, διαχειριστής και αρθρογράφος τουislamforgreeks.org. ο Άχμαντ Ελντίν είναι ενεργός στο κάλεσμα του Ισλάμ (Dai-Daee) στην Ελλάδα, με ειδικότητα στον διάλογο με αλλόθρησκους και στην ενημέρωση και υπεράσπιση του Ισλάμ.
Άμπου Γιάσερ(Στέφανος Κεφοκέρης): Ο Άμπου Γιάσερ είναι Έλληνας Μουσουλμάνος. Ασπάστηκε το Ισλάμ πριν 20 χρόνια και είναι λέκτορας πανεπιστήμιων και κολλεγίων στη Βρετανια. Έχει δημοσιεύσει διάφορες έρευνες στο μεταναστευτικό και στη πολιτική και εχει Μάστερ και Διδακτορικό στις πολιτικές Επιστήμες.

Που θα βρισκόμαστε και πως θα έρθετε:
Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας, 152 31 Κ. Χαλάνδρι (στάση ΜΕΤΡΟ "Χολαργός", γραμμή3). Επισκεφτείτε την σελίδα «http://www.shantala.gr/sh_map.html» η http://islamforgreeks.org/2011/12/18/public-lecture-islam-west/ για εύκολες και αναλυτικές οδηγίες
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!