tromaktiko: Εκπαιδευτικοί δυο ταχυτήτων...ο Μακιαβέλι ζει...

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Εκπαιδευτικοί δυο ταχυτήτων...ο Μακιαβέλι ζει...



Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (που κι εγώ ψήφιζα μια ζωή... και λέω ΨΗΦΙΖΑ γιατί δεν πρόκειται να ξαναψηφίσω) στραγγάλισε το νεότερο ηλικιακά...
και πιο ταλαιπωρημένο κομμάτι της εκπαιδευτικής κοινότητας , αλλά κανείς δε μιλάει . Και το γιατί δε μιλάει εξηγείται πολύ απλά, αρκεί να έχεις διαβάσει λίγο Μακιαβέλι. Τι έλεγε ο σοφός;; Διαίρει και βασίλευε!! Και εξηγούμαι :
Μόνιμοι εκπαιδευτικοί με προϋπηρεσία :
νεοδιόριστοι : στα τάρταρα
1 έως 9 χρόνια : μείωση μισθού 35 %
10 έως 15 χρόνια : μείωση μισθού 15 %
15 έως 20 χρόνια : μείωση μισθού 0,02 %
οι έχοντες και κατέχοντες θέσεις ευθύνης (διευθυντές , προϊστάμενοι και έταιροι ) είχαν ΑΥΞΗΣΗ μισθού.
Και λέω ότι το παραπάνω κομμάτι των εκπαιδευτικών είναι πιο ``ταλαιπωρημένο`` και όχι ``βολεμένο`` , γιατί μιλάμε για εκπαιδευτικούς που μετά από τετραετή φοίτηση σε ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, διορίστηκαν άλλοι με εξετάσεις ΑΣΕΠ , παίζοντας με τα μόρια, και άλλοι με πραγματική προϋπηρεσία, και ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ πέρασαν και έκαναν τη θητεία τους από νησιά και βουνά , μακριά από τα σπίτια τους, ενώ οι περισσότεροι γυρίζουν ακόμη την Ελλάδα. Η αγαπητή μας κυβέρνηση λοιπόν αυτούς τους εκαπιδευτικούς στραγγάλισε και τους έφερε στα όρια της φτώχειας και της ανέχειας.
Ποιοί όμως σήμερα κατέχουν θέσεις σε φορείς και συνδικαλιστικές οργανώσεις ;
Εκπαιδευτικοί που είδαν ότι στο νέο μισθολόγιο τη ``γλιτώνουν`` σχετικά καλά ή καλύτερα, οπότε γιατί να μιλήσουμε ; γιατί να φωνάξουμε; Και ποιός νοιάζεται για τους νέους και το μέλλον τους; Ας κάνουν απεργία οι νέοι θα απαντήσουν... Γι` αυτό λοιπόν δεν ακούγεται τίποτα, πέρα από κάποιους μεμονομένους ψιθύρους. Ασχολούνται και πανηγυρίζουν για άλλα ..(π.χ καταφέραμε να κάνουμε την τριετία του νεοδιόριστου διετία ) . Έλεος ! λες και αυτοί το κατάφεραν ! Το ότι σε λίγα χρόνια δε θα υπάρχει ούτε ένας εκπαιδευτικός που να πηγαίνει στο νησί για αυτά τα λεφτά, το σκέφτηκε κανείς;;; Ζει άνθρωπος με 690 Ευρώ στην Κέρκυρα και ατην Κρήτη ;;;; ΑΙΣΧΟΣ και ΝΤΡΟΠΗ !!!
Η ιστορία κύριοι και κυρίες γράφεται καθημερινά και δυστυχώς για εσάς ο Ελληνικός λαός δεν ξεχνάει εύκολα πια...δεν τον αφήνει να ξεχάσει το άδειο του πορτοφόλι από τα μισά του μήνα ....
Ο Μακιαβέλι ζει και βασιλεύει...
Ένας νεόπτωχος εκπαιδευτικός

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!