tromaktiko: Ο Μάρκο είναι ιδανικός

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Ο Μάρκο είναι ιδανικός




Ο Ολυμπιακός τα έχει βρει σε όλα με το Μάρκο Γιάριτς και ο Σέρβος γκαρντ προβάρει τα «ερυθρόλευκα». Για να υπάρξει, όμως, και η ανακοίνωση της απόκτησης του 33χρονου γκαρντ, θα πρέπει να δώσει το τελικό «οκ» ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.


Αυτό, μετά και τις εξελίξεις με τον Βασίλη Σπανούλη, αναμένεται να συμβεί άμεσα. Το katimagiko.gr σας παρουσιάζει τι μπορεί να προσφέρει ο Σέρβος γκαρντ στους Κυπελλούχους Ελλάδος.


Μεγάλη εμπειρία

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δημιούργησε φέτος ένα ρόστερ γεμάτο...πιτσιρικάδες. Εκτός από μικροί σε ηλικία, οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού είναι και άπειροι. Ειδικά στα εκτός έδρας ματς της Ευρωλίγκας, αυτό φαίνεται ξεκάθαρα. Γι' αυτό και οι Πειραιώτες θέλουν έναν παίκτη στα γκαρντ έμπειρο, ο οποίος όταν βγαίνει ο Βασίλης Σπανούλης από το παρκέ, να δίνει καθαρό μυαλό, να οργανώνει σωστά και να προσφέρει...σίγουρα χέρια. Αυτά μπορεί να τα δώσει ο Μάρκο Γιάριτς.

Γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας

Εκτός από μεγάλη εμπειρία από την Ευρωλίγκα, ο Μάρκο Γιάριτς ξέρει καλά και τι εστί ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Σέρβος γκαρντ εδώ... δημιουργήθηκε μπασκετικά καθώς τα πρώτα του σοβαρά μπασκετικά βήματα τα έκανε στο Περιστέρι. Ο Ολυμπιακός θέλει πρώτα να κατακτήσει την κορυφή της Ελλάδος και μετά της Ευρώπης, γι' αυτό η εμπειρία του και οι παραστάσεις του Γιάριτς από το ελληνικό πρωτάθλημα θα χρησιμεύσουν πολύ περισσότερο από την ευρωπαϊκή του εμπειρία. Έχει παίξει πολλά και μεγάλα ντέρμπι στην καριέρα του, οπότε δεν «μασάει» από έδρες. Γι' αυτό και ο Ολυμπιακός θα τον χρειαστεί στο ΟΑΚΑ. Στο ματς του πρώτου γύρου το γήπεδο θύμιζε εκκλησία, αλλά στα πλέι οφ θα δημιουργηθεί και πάλι νέα ζούγκλα, γι' αυτό και ο Σέρβος είναι αναγκαίος.

Ξέρει τον Ίβκοβιτς

Παρά το γεγονός πως παλιότερα είχαν μια διαμάχη, ο Μάρκο Γιάριτς και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ξέρουν καλά ο ένας τον άλλον. Οπότε δεν θα χρειαστεί αρκετός καιρός για να προσαρμοστεί. Εξάλλου χρόνος δεν υπάρχει. Ο Σέρβος πρέπει να αποκτηθεί άμεσα, να έρθει στην Ελλάδα και να αρχίσει προπονήσεις γιατί το TOP-16 περιμένει. Και ειδικά τώρα που ο Σπανούλης θα είναι εκτός για έναν μήνα, ο 33χρονος γκαρντ είναι πιο αναγκαίος από ποτέ.

www.katimagiko.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!