tromaktiko: ΠΑΣΟΚ: Παράταση στο θρίλερ - αναβολή των αποφάσεων

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΣΟΚ: Παράταση στο θρίλερ - αναβολή των αποφάσεων



Στη Συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου την επόμενη Τετάρτη 4 Ιανουαρίου τελικά, ο Γιώργος Παπανδρέου θα δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που εξέφρασαν σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ ζητώντας άμεση έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή νέου αρχηγού πριν από τις επόμενες εκλογές...
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απέρριψε εμμέσως το αίτημα του Ευάγγελου Βενιζέλου για άμεσες διαδικασίες και εκλογή νέου αρχηγού μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, όσο και το αίτημα του Ανδρέα Λοβέρδου για εκλογή νέου αρχηγού μέσα στο Φεβρουάριο σε τριήμερη διαδικασία.
Σύμφωνα με πληροφορίες το πολιτικό συμβούλιο θα αποφασίσει συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου και μετά θα γίνει τακτικό συνέδριο όπου θα συζητηθούν ο απολογισμός της διετίας, το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και το θέμα της ηγεσίας.
Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν το ΠΑΣΟΚ θα πάει στις επόμενες εκλογές με νέο πρόεδρο και υποψήφιο πρωθυπουργό, όπως ζήτησε η πλειοψηφία των στελεχών του.
Την πεποίθησή της ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να διευκρινίσει με σαφήνεια τις προθέσεις του για τον προσωπικό του ρόλο, έτσι ώστε ο καθένας να εκτιμήσει τη στάση του εξέφρασε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου προσθέτοντας ότι “πρέπει να καταθέσει την πρότασή του για το άνοιγμα των διαδικασιών, σύμφωνα με το καταστατικό με συντεταγμένο και ολοκληρωμένο τρόπο”.
Εκλογή αρχηγού άμεσα ζήτησε ο Κώστας Σκανδαλίδης διευκρινίζοντας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου "φυσικά και έχει το δικαίωμα να είναι υποψήφιος". Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε ότι "σημασία δεν έχει ποιος θα είναι αρχηγός αλλά σε ποιο κόμμα θα είναι αρχηγός" ζητώντας έκτακτο συνέδριο για το εκλογικό πρόγραμμα, ενόψει των εθνικών εκλογών, που θα συνταχθεί όχι από ένα πρόσωπο αλλά συλλογικά.
Πυρά εξαπέλυσε στα μέλη της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου ο ΓιώργοςΠαναγιωτακόπουλος μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για στελέχη που ακόμα και την ώρα της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου στέλνουν μηνύματα στους δημοσιογράφους. Ο κ. Παναγιωτακόπουλος αναφέρθηκε ακόμα στους "πρωτοκλασάτους" που έπαιρναν μέρος στις αποφάσεις και οι οποίοι δεν δικαιούνται να ασκούν κριτική, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε την σύγκληση Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.
Αναφερόμενος στον κ. Παπαδήμο, ο κ. Παναγιωτακόπουλος είπε ότι είναι πρωθυπουργός της Μέρκελ, ότι θέλει να κυβερνά χωρίς αμφισβήτηση και ότι θέλει να εμφανίζεται μαζί με τα στελέχη της κυβέρνησης ότι «οι αυθεντίες είναι εκεί και όλοι οι άλλοι είναι "τίποτα".
Αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ρέππας είπε ότι θα πρέπει να βγει το μήνυμα ότι είμαστε στο ΠΑΣΟΚ όλοι και θα είμαστε και αύριο με διαδικασίες στην βάση και όχι με φεουδάρχες και κομματάρχες.
Με την πορεία των διαπραγματεύσεων για την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους, το λεγόμενο PSI, συνέδεσε τις όποιες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, από την εν εξελίξει συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος.
Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος φέρεται να επισήμανε ότι μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου πρέπει να έχουν αποφασιστεί οι διαδικασίες που θα ακολουθήσει το Κίνημα. Ανέφερε επίσης ότι ο ίδιος δεν θα είναι σε θέση να μετέχει σε διαδικασίες ανάλογες με τη σημερινή ή άλλες, καθώς θα πρέπει να συμμετέχει στη διαδικασία ολοκλήρωσης του PSI. Τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη για το τι θα κάνει, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά.
Ταυτόχρονα στην αποκάλυψη ότι οι προσεχείς βουλευτικές εκλογές προγραμματίζεται να γίνουν στο τέλος Απριλίου, προέβη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών ΕυάγγελοςΒενιζέλος κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
“Ο πολιτικός ορίζοντας της κυβέρνησης έχει πλέον αποσαφηνιστεί”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε “οι εκλογές θα γίνουν μετά το Πάσχα, στα τέλη Απριλίου”.



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!