tromaktiko: Προς αναβολή η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Προς αναβολή η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ



Προς αναβολή οδεύει η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στην οποία αναμενόταν να ανοίξει τα χαρτιά του ο Γ. Παπανδρέου. Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη που έγινε χθες το πρωί στην Ιπποκράτους με το σκεπτικό...ότι πρέπει πρώτα να κοπάσει η …σκόνη που σήκωσε ο Μ. Χρυσοχοίδης.
Η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ήταν να γίνει αύριο Τετάρτη, τα στελέχη του οργάνου ενημερώθηκαν από την Ιπποκράτους ότι αναβάλλεται και θα ενημερωθούν αν θα γίνει την Παρασκευή ή στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.
Στην αποψινή ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο του προϋπολογισμού δεν αναμένεται συγκεκριμένη τοποθέτηση του κ. Παπανδρέου για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ, πριν έμμεσων αναφορών. Η αναβολή ενισχύει τις πληροφορίες που θέλουν τον κ. Παπανδρέου να μην ανακοινώνει τις προθέσεις του επειδή σχεδιάζει την παραμονή του στην προεδρία αλλά και την υποψηφιότητά του ως επικεφαλής στις επόμενες εκλογές.
Και όπως όλα δείχνουν η παρέμβαση Χρυσοχοίδη, έφερε αλλαγές στη στρατηγική και των υπολοίπων επίδοξων διαδόχων του Γ. Παπανδρέου. Ο Ευ. Βενιζέλος φέρεται πλέον θετικός μετά και την ξεκάθαρη θέση Λοβέρδου και Χρυσοχοίδη για εκλογή αρχηγού απ΄ ευθείας από τη βάση. Σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν στην επόμενη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου να αποφασίζεται άμεσα συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο την εκλογή νέου γραμματέα αλλά και μελών του Πολιτικού Συμβουλίου – ει δυνατόν κοινής αποδοχής - που θα μπορέσουν να εγγυηθούν τις διαδικασίες και να οδηγήσουν σε εκλογή νέου αρχηγού, πριν από τις επόμενες εκλογές.
Ο Α. Λοβέρδος μίλησε χθες στη Βουλή αλλά δεν αναφέρθηκε στα εσωκομματικά – φέρεται να θεωρεί ότι ευνοείται από τις εξελίξεις. "Πρέπει να παλέψουμε για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση" είπε χθες τονίζοντας ότι "σήμερα, μεσούσης της κρίσης, διαμορφώνεται σταθερά για τη χώρα ένα νέο στρατηγικό πλαίσιο, το οποίο μπορεί να την οδηγήσει στην Ανόρθωση". Για τον Μ. Χρυσοχοίδη, στην ομάδα των "4" φέρονται να λένε ότι αφενός ακύρωσε τα σχέδια Παπανδρέου αλλά και Βενιζέλου περί παραμονής του πρώτου στην προεδρία ή "βελούδινης" διαδοχής, αν και υπολογίζουν ότι σε πρώτη φάση ο άγαρμπος – όπως χαρακτηρίζουν τον τρόπο με τον οποίο παρενέβη ο υπουργός Ανάπτυξης – τρόπος με τον οποίο ο κ. Χρυσοχοίδης επιτέθηκε κατά του κ. Παπανδρέου, θα δημιουργήσει συσπείρωση των προεδρικών ή ενίσχυση του Ευ. Βενιζέλου σε μία δεύτερη φάση, εφόσον ο κ. Παπανδρέου αποδεχθεί ότι πρέπει να αποχωρήσει. Θεωρούν πάντως ότι εφόσον παραταθεί και ο βίος της κυβέρνησης Παπαδήμου, τότε βεβαιώνεται πως η εκλογή νέου αρχηγού θα γίνει απ΄ ευθείας από τη βάση και αυτό θα γίνει πριν από τις επόμενες εκλογές. Είναι πάντως ενδεικτική της κινητικότητας που επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ η χθεσινή τοποθέτηση του Γιάννη Μίχα – κινήθηκε στον κύκλο των στενών συνεργατών του μέχρι προσφάτως – ο οποίος δήλωσε: "Είμαι ο τελευταίος που θα έκανα συστάσεις στον Γ. Παπανδρέου για το τι θα κάνει. Απλά θεωρώ ότι ο πολιτικός χρόνος εξαντλείται και πρέπει ο ίδιος και τα όργανα του ΠΑΣΟΚ να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα. Η παράταση αυτής της κατάστασης κάνει κακό στη χώρα…".

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!