από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού συνεδρίου ζήτησε λουκέτα και απολύσεις στο δημόσιο τομέα.
Άμεση ήταν η απάντηση του Δημήτρη Ρέππα στην άτυπη ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Είμαι κατηγορηματικός, δεν υπάρχει επίσημο αίτημα από την Τρόικα για απολύσεις» υπογράμμισε ο Υπουργός. Καυτηρίασε την ομιλία του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην Τρόικα, υπογραμμίζοντας πως στα όσα είπε δεν υπάρχουν μέτρα κοινωνικής προστασίας.
Μάλιστα ο κ. Ρέππας έκανε ένα βήμα παραπάνω αφού δήλωσε πως κατά τη συνάντηση με τους τεχνοκράτες δεν ειπώθηκε καμία πρόταση από την πλευρά τους άκουσαν τις πρωτοβουλίες της πολιτικής ηγεσίας και επιφυλάχτηκαν για να τοποθετηθούν κατά τη διάρκεια της επόμενης επίσκεψης τον Ιανουάριο.
Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επικαλέστηκε δήλωση του κ. Mattias Mors, πως η εφεδρεία δεν είναι αυτοσκοπός αλλά εργαλείο, ενώ και ο κύριος Ράιχενμπαχ παραδέχτηκε τη δυσκολία του μέτρου.
Ωστόσο ο Δημήτρης Ρέππας υπενθύμισε πως το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος προβλέπει συνεχή αξιολόγηση υπαλλήλων στα πρότυπα του ιδιωτικού τομέα γεγονός που ανοίγει την πόρτα εξόδου για επίορκους και μη ικανούς υπαλλήλους.
Είναι αλήθεια πάντως πως τα αποτελέσματα της εφεδρείας είναι πενιχρά καθώς ο χρόνος ολοκληρώνεται και μοιάζει αδύνατον να συγκεντρωθούν οι 30.000 υπαλλήλων που θα ενταχθούν στο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς.
Για το λόγο αυτό η εφεδρεία θα τεθεί επί τάπητος στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο υπό τον Λουκά Παπαδήμο. Την ίδια ώρα σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει τα πνεύματα ο Ντίνος Ρόβια εξέδωσε εγκύκλιο για τις μετατάξεις των υπαλλήλων που δεν έχουν ολοκληρωθεί.
Ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης διευκρινίζει πως οι προς μετάταξη υπάλληλοι δεν κινδυνεύουν με απόλυση ακόμα και στην περίπτωση που από την αίτηση μετάταξης μέχρι την ολοκλήρωση έχει καταργηθεί η οργανική θέση στην οποία επρόκειτο να τοποθετηθούν. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο υπάλληλος μετατάσσεται μαζί την οργανική θέση που κατείχε πριν αποχωρήσει από την υπηρεσία του.
Κύκλοι του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρυθμίσεις διευκρινίζουν πως έως το 2015 οι συνταξιοδοτήσεις και οι αποχωρήσεις των δημοσιών υπαλλήλων θα αγγίζουν τους 152.000 που αποτελούν και το στόχο της Τρόικας.