tromaktiko: Δημιουργία γιγαντιαίου φωτοβολταϊκού πάρκου σε συνδυασμό με πράσινο στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού!

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Δημιουργία γιγαντιαίου φωτοβολταϊκού πάρκου σε συνδυασμό με πράσινο στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού!



Η υπόθεση «Ελληνικό» όμως δεν είναι μια απλή υπόθεση, εξάλλου τόσο σε προηγούμενες σκέψεις μου όσο και στη πρόταση της δημιουργίας...
αθλητικού κέντρου, σκέφτηκα ότι και πάλι δεν θα απέδιδε η πρόταση γιατί πάρτε για παράδειγμα πως κατάντησαν τα ολυμπιακά αθλητικά έργα. Έτσι μαζί με τους συνεργάτες μου Δημήτρη Πανταζή και Νίκο Αποστολάκη (τους ευχαριστώ για τη πολύτιμη βοήθεια που μου πρόσφεραν), προσπαθήσαμε να αξιολογήσουμε όλες τις σκέψεις και προτάσεις που προϋπήρχαν λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, αλλά και τις απόψεις που κατά καιρούς είχαν και οι όμοροι δήμοι.

Έτσι καταλήξαμε σε 2 προτάσεις: Μία πρόταση ήταν να γίνει ένας μεγάλος χώρος πρασίνου (Η διαμόρφωση πάρκου υψηλού πρασίνου στο χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού θα συμβάλλει στην περιβαλλοντική ανόρθωση της Αθήνας, αφού σύμφωνα με μελέτες το υψηλό πράσινο συμβάλλει στον καθαρισμό των ατμοσφαιρικών ρύπων και στη μείωση της θερμοκρασίας) και η άλλη η δημιουργία ενός τεράστιου φωτοβολταϊκού πάρκου (γιγαντιαίο φωτοβολταϊκό πάρκο αξίζει να χρησιμοποιηθεί αφού τέτοια έκταση θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τις μισής πρωτεύουσας χωρίς να χρειάζεται μεταφορά από την βόρειο Ελλάδα ρεύματος).

Η τελική τροποποιημένη πρόταση είναι μια: «Δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου σε συνδυασμό με πράσινο στην έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού».

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!