οπότε ποιο είναι το πρόβλημα;
Η ίδια η στατιστική υπηρεσία κάνει λόγο για "διαρκώς μειούμενο" ποσοστό, το οποίο όμως σπεύδει να χαρακτηρίσει ως "μη αμελητέο", αλλά ας πάρουμε τους αριθμούς με μια σχετική σειρά.
Σε επίπεδο νοικοκυριών η Eurostat διαπιστώνει πως το ποσοστό χρήσης ανέβηκε από 50% το 2006 σε 75% το 2011 με πρωταθλήτριες τις χώρες που λίγο πολύ όλοι όσοι παρακολουθούν τα σχετικά μεγέθη θα περίμεναν. Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Σουηδία και Δανία είναι οι χώρες με το 90% των νοικοκυριών τους να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο. Στον αντίποδα, στην τελευταία θέση της κατάταξης βρίσκεται η Ρουμανία (31%), λίγο πιο πάνω η Βουλγαρία (40%) και αμέσως πιο πάνω η Ελλάδα (50%).
Στην -ευρύτατη- ηλικιακή ομάδα 16-74 ετών μη χρήση του διαδικτύου δηλώνει πως κάνει το 24% των κατοίκων της Ε.Ε. Μην σας πιάνει απελπισία, το 2006 το ποσοστό αυτό ήταν στο 42%. Στη χώρα μας, εκτός Internet βρίσκεται το 45% των εκπροσώπων της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας και αν θέλετε να δείτε τα πράγματα από τη θετική τους πλευρά, παρηγορηθείτε με τη διαπίστωση πως 5 χρόνια πριν το ποσοστό ήταν στο 65%.