tromaktiko: Η Toyota ανακοίνωσε επίσημα το υβριδικό Aqua

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Η Toyota ανακοίνωσε επίσημα το υβριδικό Aqua



Η Toyota έκανε τα επίσημα αποκαλυπτήρια του υβριδικού μικρού αυτοκινήτου Aqua, που θα ονομάζεται Prius C, όταν θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ.
Πρόκειται για το πρώτο spin-off της δημοφιλούς μάρκας Prius, και θα έχει παρόμοιο μέγεθος με το Toyota Yaris.

To concept εμφανίστηκε στο New York Motor Show τον Απρίλιο και στη συνέχεια, και πάλι ως φωτογραφίες που διέρρευσαν από ένα δελτίο Τύπου, τον Οκτώβριο. Στο ενδιάμεσο διάστημα, το αυτοκίνητο έχασε κάποια από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά τα οποία το έκαναν να μοιάζει περισσότερο με το Scirocco της VW παρά με ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης.

Θα βγει στην Ιαπωνική αγορά αυτές τις μέρες στην τιμή των 21.700 δολαρίων, κατά 22% λιγότερα δηλαδή από την κανονική τιμή των Prius σύμφωνα με το Bloomberg. Η Toyota ισχυρίζεται ότι έχει λάβει 60.000 προ-παραγγελίες για το όχημα, και αναμένει τις μηνιαίες πωλήσεις να κυμαίνονται περίπου στις 12.000.

Απευθυνόμενο κυρίως σε νεότερους αγοραστές, το Aqua χρησιμοποιεί τον ίδιο 1.5-λίτρων κινητήρα Hybrid System II της Toyota, που συναντούμε σε ορισμένα από τα πιο πρόσφατα αυτοκίνητα Prius, ενώ έχει επιστρέψει μια γεύση από πάνω από 35 km / l ή 82mpg στις ιαπωνικές δοκιμές.

Οι επιδόσεις χρησιμοποιώντας και τους δύο κινητήρες είναι στα 10,7 δευτερόλεπτα στα 100 χλμ/ώρα, και κατά την κανονική πορεία τα 40 χλμ/ώρα με 70 χλμ/ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!