tromaktiko: Με ψυχική πάθηση 1 στους 5 Αμερικανούς

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Με ψυχική πάθηση 1 στους 5 Αμερικανούς



Ένας στους πέντε ενήλικες στις ΗΠΑ ή σχεδόν 50 εκατομμύρια άνθρωποι εμφάνισαν ψυχική πάθηση τον περασμένο χρόνο με τις γυναίκες και τους νέους...
να πλήττονται περισσότερο, αναφέρει κυβερνητική έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η έκθεση, την οποία συνέταξε η Διεύθυνση Υπηρεσιών για την Κατάχρηση Ουσιών και την Ψυχική Υγεία, αποφάνθηκε ότι οι γυναίκες είχαν περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες (23% με 16,8%) να έχουν εμφανίσει ψυχική πάθηση, ενώ το ποσοστό των κρουσμάτων ανάμεσα στους ανθρώπους ηλικίας 18 με 25 ήταν διπλάσιο σε σχέση με εκείνο στην ηλικιακή ομάδα άνω των 50 ετών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η διεύθυνση ορίζει ως ψυχική πάθηση στους ενήλικες τις ψυχικές, συμπεριφορικές και συναισθηματικές διαταραχές που μπορούν να διαγνωστούν, εξαιρουμένων των αναπτυξιακών διαταραχών και της χρήσης ουσιών.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι το 5% των αμερικανών ενηλίκων ή 11,4 εκατομμύρια άνθρωποι εμφάνισαν κάποιο σοβαρό ψυχικό νόσημα τον περασμένο χρόνο που επηρέασε σημαντικά τις ζωές τους.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, περίπου 8,7 εκατομμύρια αμερικανοί ενήλικες σκέφτηκαν σοβαρά να θέσουν τέρμα στη ζωή τους κατά τον περασμένο χρόνο-- 2,5 εκατομμύρια από αυτούς το σχεδίασαν και 1,1 εκατομμύρια έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας.

Οι Αμερικανοί που πάσχουν από κάποια ψυχική νόσο έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν εξάρτηση από κάποια ουσία ή διαταραχές που συνδέονται με την κατάχρηση ουσιών σε σχέση με τους ενήλικες που δεν έχουν εμφανίσει κάποια ψυχική πάθηση.

Στις ηλικίες 12 με 17, το 17,8% ή 1,9 εκατομμύρια έφηβοι πέρασαν ένα σοβαρό καταθλιπτικό επεισόδιο τον περασμένο χρόνο, το οποίο ορίζεται ως μια περίοδος τουλάχιστον δύο εβδομάδων κατά την οποία κάποιος έχει εξαιρετικά κακή διάθεση ή έχει χάσει κάθε ενδιαφέρον.

Οι έφηβοι εκείνοι που εμφάνισαν κάποιο καταθλιπτικό επεισόδιο είχαν το διπλάσιο ποσοστό χρήσης παράνομων ουσιών σε σχέση με εκείνους που δεν εμφάνισαν κατάθλιψη.

Στην έρευνα συμμετείχαν 67.500 άνθρωποι, ηλικίας 12 και μεγαλύτεροι, από ολόκληρες τις ΗΠΑ.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!