tromaktiko: Κουτρουμάνης: Διαψεύδει νομοθετική ρύθμιση για 13ο και 14ο μισθό

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Κουτρουμάνης: Διαψεύδει νομοθετική ρύθμιση για 13ο και 14ο μισθό



Πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και η μείωση του κατώτατου μισθού διαβεβαίωσε...
ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, μιλώντας στον Real FM.

Παράλληλα, ο κ. Κουτρουμάνης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι κοινωνικοί εταίροι θα συμφωνήσουν για πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων (τριετίες) και των αυξήσεων του κατώτατου μισθού, που προβλέπει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση.

Επιπλέον, ο υπουργός Εργασίας, αφού, τόνισε ότι η ατζέντα των συζητήσεων μεταξύ των κοινωνικών εταίρων δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει κόκκινες γραμμές, πρόσθεσε ότι δεν ενδιαφέρονται για την κατάργηση 13ου και του 14ου μισθού και τη μείωση του κατώτατου μισθού.

Επίσης, ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε ότι δεν θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση αν δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων ή πολιτική συμφωνία μεταξύ των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές, εφόσον πρόκειται για τους συνεπείς εργοδότες, γι' αυτούς δηλαδή που θα δεχθούν να καταβάλουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές εισφορές μέσω τραπεζικού συστήματος ή τη λειτουργία της κάρτας εργασίας.

«Θέλουμε να αυξήσουμε τα έσοδα καθώς 35% των ασφαλιστικών εισφορών δεν καταβάλλεται εμπρόθεσμα», δήλωσε ο κ. Κουτρουμάνης, προσθέτοντας ότι «αν μειωθεί το ποσοστό της ασυνέπειας μπορεί να εξετασθεί και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών».
parapolitika.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!