tromaktiko: Αποζημίωση επιχειρήσεων από την πλημμύρα στην Νεάπολη Βόλου

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Αποζημίωση επιχειρήσεων από την πλημμύρα στην Νεάπολη Βόλου



Αποζημίωση θα δοθεί στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πλημμύρα στην Νεάπολη Βόλου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργύρης Κοπάνας αναφέρει τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι με βάση την υπ΄ αριθμ.11388/Β.17/16.3.2011 Κοινή Υπουργική Απόφαση για την αποζημίωση των επιχειρήσεων, που επλήγησαν από την πλημμύρα της 12ης Δεκεμβρίου 2008 σε περιοχές του Νομού Μαγνησίας, εκδόθηκε η σχετική απόφαση υπ΄ αριθμ.109/1993/9-1-2012 της Διευθύνουσας Συμβούλου του ΕΟΜΜΕΧ ΑΕ κας Αθηνάς Λάζου σύμφωνα με την οποία εγκρίνεται η καταβολή αποζημίωσης στις πληγείσες επιχειρήσεις, του Νομού Μαγνησίας, με σκοπό την αποκατάσταση μέρους των ζημιών ύψους 1.020.387,64 €, που υπέστησαν από τις πλημμύρες.

Η επιχορήγηση όπως ορίζεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 36 του Ν. 2459/97, είναι ίση με το 30% του ύψους των ζημιών.

Κατόπιν τούτου σας γνωρίζουμε ότι τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, εκτός από τα νομιμοποιητικά έγγραφα κάθε επιχείρησης, για την καταβολή των αποζημιώσεων είναι τα παρακάτω:

-Βεβαίωσης της αρμόδιας Περιφερειακής Ενότητας στην οποία εμφανίζεται αναλυτικά ύψος των ζημιών.(Εκδίδεται από την Π.Ε. Μαγνησίας)
-Βεβαίωσης της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ότι δεν έχει εγκριθεί δωρεάν κρατική αρωγή για τις ίδιες ζημιές κτισμάτων, με βάση το άρθρου 10 του ν. 2576/1998, ούτε εκκρεμεί σε αυτήν σχετική αίτηση (Αφορά μόνο τις επιχειρήσεις που έχουν ζημία σε κτιριακές εγκαταστάσεις)
-Βεβαίωσης της ασφαλιστικής εταιρείας στην οποία εμφανίζεται το συνολικό ύψος της αποζημίωσης που έλαβε ή πρόκειται να λάβει ο δικαιούχος ή υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου ότι οι ζημιωθείσες εγκαταστάσεις δεν είναι ασφαλισμένες. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν είναι ασφαλισμένος σε ασφαλιστική εταιρεία για την κάλυψη των ζημιών, υποβάλλεται σχετική Υπεύθυνη Δήλωση του ΝΔ 1599/86, επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής, του δικαιούχου αποζημίωσης ή του Νόμιμου Εκπροσώπου σε περίπτωσης εταιρείας
-Πιστοποιητικό πρωτοδικείου περί μη πτώχευσης (για όλες τις επιχειρήσεις)
-Αθεώρητο τιμολόγιο του δικαιούχου αποζημίωσης, προς τον ΕΟΜΜΕΧ ΑΕ
-Επιστολή του δικαιούχου με τα στοιχεία της τράπεζας , στην οποία επιθυμεί να αποσταλεί η επιταγή. Σε περίπτωση που γίνει ομαδική αποστολή δικαιολογητικών για πληρωμή μέσω διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ ΑΕ , απαιτείται αντίγραφο τραπεζικού βιβλιαρίου ή βεβαίωση της τράπεζας απ΄ όπου θα προκύπτουν: H τράπεζα, το όνομα του δικαιούχου, και ο αριθμός λογαριασμού
-Καταστατικό σύστασης της επιχείρησης με όλες τις τροποποιήσεις αυτού (σε περίπτωση που η επιχείρηση είναι εταιρεία).(ΦΕΚ δημοσίευσης για τις ΑΕ)
-Πιστοποιητικό πρωτοδικείου περί τροποποιήσεων του καταστατικού.

Δικαιούχοι αποζημίωσης είναι οι επιχειρήσεις της περιοχής που επλήγησαν ενώ για το υπολογισμό του τελικού ποσού αποζημίωσης από το ύψος της εκτιμηθείσης ζημίας θα αφαιρεθεί η ασφαλιστική αποζημίωση που έλαβε ή πρόκειται να λάβει ο δικαιούχος. Η συνολική δαπάνη αποζημίωσης είναι ύψους 307.000,00 €».

Περισσότερες πληροφορίες , λεπτομέρειες , υποδείγματα κλπ. θα παρέχονται καθημερινά από 10.00 – 12.00 από την Δ/νση Τεχνικών έργων Π.Ε. Μαγνησίας, Διοικητήριο, Γραφείο 202, τηλ 2421075269 (Κ. Τζίφας)
e-volos.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!