tromaktiko: Το επικοινωνιακό αλαλούμ της ΝΔ!

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Το επικοινωνιακό αλαλούμ της ΝΔ!



του Σωτήρη Τζούμα
Περιμέναμε, μετά από τους αδόκιμους πειραματισμούς και το αντάρτικο που είχαν κηρύξει κάποιοι άσχετοι με την επικοινωνία αστέρες, που παρουσιάζονταν...
μάλιστα ως εκλεκτοί και εξ απορρήτων του Προέδρου, να μπεί μία τάξη.

Περιμέναμε να σταματήσουν ,επιτέλους, οι συνταγές εκείνες που παραπέμπουν, στα πάλαι ποτέ κομματικά γκρουπούσκουλα και δημιούργησαν μία επιβλαβή για την ενότητα και τη συνοχή του κόμματος, εσωστρέφεια!

Και τί βλέπουμε, έναντι όλων αυτών που περιμέναμε??

Να εξακολουθεί να βγαίνει προς τα έξω μία εικόνα, κάθε άλλο παρά ευνοϊκή, για το κόμμα εκείνο, που μετά την πανωλεθρία του2009 και τα λάθη που του αναλογούν για τη γενικότερη κατάντια της χώρας, να συμπεριφέρεται με αναισθησία παχύδερμου και οι υπεύθυνοι της επικοινωνιακής του δομής και εξωστρέφειας, να εφαρμόζουν παλαιοκομματικούς κανόνες.

Κι επειδή έχουμε μάθει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να μην αμπελοφιλοσοφούμε, τολμάμε κι αυτή την ώρα, να καταγράψουμε κάποια κραυγαλέα λάθη.

Κι αυτό είναι μόνο η αρχή…και μάλιστα ευγενικά γραμμένη!

Καλός ο εκπρόσωπος .Γιάννης Μιχελάκης. Δυνατός αντίπαλος, όπως παραδέχονται ακόμη και οι ΠΑΣΟΚΟΙ!

Το αιτούμενο, ωστόσο, είναι πού απευθύνεται… ποιούς θέλει να κερδίσει με τις δημόσιες εμφανίσεις του και το δημόσιο λόγο που εκφράζει, εκπροσωπώντας το κόμμα της ΝΔ.

Κερδίζει τους αναποφάσιστους-αυτούς που θα δώσουν τη νίκη της αυτοδυναμίας στο πρώτο κόμμα-ή τους τρομάζει, δημιουργώντας τους αρνητικούς συνειρμούς, το λεγόμενο” future sock ” του Toffler.

Καλός σε γενικές γραμμές και ο επί του Τύπου κ.Μουρούτης Γιώργος. Εμπιστος του Προέδρου της ΝΔ, λένε, από την εποχή των πέτρινων χρόνων της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ. Και καλό παιδί, όπως λένε… Κατά το… καλό Πάσχα!

Ομως ,έναν έμπιστο άνθρωπο, τον βάζεις δίπλα σου, τον χρίζεις εξ απορρήτων σου, μάτι σου κι αυτί σου, στο ιδιαίτερο γραφείο σου, δεν τον βάζεις στη νευραλγική θέση του υπεύθυνου Τύπου, που είναι μία θέση που προϋποθέτει καθημερινά σκληρή δουλειά και εγρήγορση, ώστε να προλαβαίνεις τα γεγονότα και να μην τα αντιμετωπίζεις εκ των υστέρων και πυροσβεστικά!

Πιστός μέχρι θανάτου και ο προεδρικός σύμβουλος κ.Σταμάτης,αλλά εξαιρετικός μέχρις ενός σημείου. Διετέλεσε σε δημόσια αξιώματα ο άνθρωπος και έδωσε δείγματα γραφής! Είπαμε, αρχή άνδρα δείκνυσι!

Η περίπτωση του κ.Χρύσανθου Λαζαρίδη,που θεωρείται ο πλέον έμπιστος του Προέδρου και γι αυτό χρησιμοποιείται σαν μπαλαντέρ,σε κάθε θέση, είναι μία διαφορετική περίπτωση! Μπορεί να ξεκίνησε ως Προεδρικός Σύμβουλος, αλλά όλα δείχνουν οτι θα διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στην Σαμαρά διακυβέρνηση.

Οσοι τόνοι λάσπης και αν χυθούν εναντίον του,στο τέλος πάντα κερδισμένος βγαίνει. Οχι μόνο γιατί ξέρει να επιβιώνει, αλλά γιατί, προς το παρόν τουλάχιστον, εξακολουθεί με την αποτελεσματικότητα που τον διακρίνει, να είναι χρήσιμος στον Πρόεδρο και στο κόμμα!

Στην περίπτωση του κ.Λαζαρίδη ισχύει το..”.εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη επαρκής”!!

Και τα πρόσωπα αυτά, που προαναφέραμε, δεν είναι τα μόνα. Είναι όμως ενδεικτικά του επικοινωνιακού προφίλ που έχει η ΝΔ αυτή τη στιγμή και το οποίο, όσο περνάει ο καιρός, κρίνεται ακατάλληλο, Οχι μόνο για την επικοινωνιακή επιβίωσή της, προεκλογικά, αλλά και για την επόμενη, κυρίως, μέρα!

Είναι επιεικώς τραγικό και απαράδεκτο, ο εν δυνάμει, αυριανός Πρωθυπουργός κ.Σαμαράς, που ευαγγελίζεται να αλλάξει όλα εκείνα που μας έφεραν στο χείλος του ολέθρου και της καταστροφής, να χρησιμοποιεί τις ίδιες αποτυχημένες συνταγές του… κουρασμένου προκατόχου του.

Και να προωθεί σε θέσεις κλειδιά τους ημέτερους ,με μόνο κριτήριο την αφοσίωσή τους στον Πρόεδρο!

Οι θέσεις που διανείμει ο εκάστοτε Πρόεδρος, δεν του παραδόθηκαν, κληρονομικώ δικαιώματι, από τον πατέρα του και την μητέρα του. Είναι θέσεις που κουμαντάρει όσο κατέχει τη θέση του Προέδρου, είναι δηλαδή προσωρινός διαχειριστής, άχρι καιρού!

Αυτό δε σημαίνει οτι δε μπορεί να βολεύει και τους δικούς του ανθρώπους. Κάθε άλλο! Αλλά ας κρατάμε και τα προσχήματα!

Όταν το…πλοίο βουλιάξει, κανείς δεν θα θυμάται τους άλλους. Ολοι τον Πρόεδρο θα οικτήρουν και θα ζητούν την κεφαλή του επι πίνακι!

Η ΝΔ,θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να έχει ανοίξει τις πόρτες και τα…παράθυρά της, προς όλους εκείνους,τους καλύτερους που υπάρχουν και οι οποίοι θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην επικοινωνιακή ενηλικίωσή της.

Θα έπρεπε, σε αντιδιαστολή με τον κουρασμένο,που κυβέρνησε με την…παρέα του και το… παιντί που γέμισε τις κρατικές θέσεις με τους γνωστούς και τις γνωστές των γυμναστηρίων και όχι μόνο,να κηρύξει ο Αντώνης Σαμαράς, μια ειρηνική επανάσταση και να απευθύνει ένα ανοικτό προσκλητήριο, ώστε να πυκνώσουν τις τάξεις της,σε κάθε τομέα, όλοι εκείνοι που θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά και ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους στην πατρίδα!

Και αυτό θα ήταν μόνο η αρχή. Κάποτε,ολίγες ημέρες μετά την εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου,ο υπογράφων τις γραμμές αυτές είχε προτείνει στον νεοκλεγέντα,τότε, Πρόεδρο της ΝΔ,κ.Α.Σαμαρά,να σπεύσει ταχέως και να εκμεταλλευτεί σωστά αλλά και να οργανώσει τις εκατοντάδες χιλιάδες εκείνες των Ελλήνων, που έσπευσαν ,μετά την εκλογική πανωλεθρία που υπέστη το κόμμα το 2009,να ψηφίσουν το νέο Πρόεδρο!

Μέχρι και το όνομα της υπό ίδρυση Γραμματείας, που θα αναλάμβανε το σπουδαίο αυτό έργο, του είχαμε δώσει για να διευκολύνουμε την κατάσταση!

Και την εισήγηση αυτή,από το υστέρημα και το περίσσευμα της αγάπης μας, προς το κόμμα και το νέο Πρόεδρό του,την έκανε ασμένως αποδεκτή ο κ.Σαμαράς,ο οποίος έδωσε μπροστά μας εντολή να αρχίσει η διαδικασία αξιοποίησης,όπως την αποκάλεσε, της μεγάλης αυτής δεξαμενής ψηφοφόρων!

Τι έμεινε από όλο αυτό? Μόνο το όνομα της Γραμματείας, η οποία χρεώθηκε στον κ.Καραχάλιο και η οποία κάθε άλλο παρά με την οργάνωση αυτής της μεγάλης δύναμης ασχολείται.Τ α ρουσφέτια του κόμματος ικανοποιεί ο άνθρωπος!

Και δεν είναι το μόνο παράδειγμα!Η ΝΔ, διώκεται δυστυχώς, όπως ευφυώς έχει γραφεί κατ’επανάληψη, από το σύνδρομο της αυτοβασκανίας.

Και όσο πλησιάζει η ώρα να αναλάβει και πάλι το πηδάλιο της εξουσίας,τόσο οι διάφοροι… Μαυρογιαλούροι, που την απαρτίζουν και οι οποίοι έχουν μάθει να πορεύονται στη ζωή άλλοτε ως κρατικοδίαιτοι κι άλλοτε ως κομματικά εξαρτώμενοι,θα γίνονται η φράξια κάθε υγιούς δυνάμεως που θέλει να συνεισφέρει για το καλό του τόπου!

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!