tromaktiko: Κυρίαρχες οι ευρωπαϊκές ασφαλιστικές στην παγκόσμια ασφαλιστική αγορά

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Κυρίαρχες οι ευρωπαϊκές ασφαλιστικές στην παγκόσμια ασφαλιστική αγορά



Οι ευρωπαϊκές ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές εταιρίες κυριαρχούν στην φετινή λίστα A.M. Best Co μέσα στις κορυφαίες... 25 ασφαλιστικές εταιρίες και και ιδιαίτερα στην top λίστα των 10 πρώτων .

Τις καλύτερες θέσεις κατέχουν η Γαλλική Axa Α.Ε. και η Ιταλική Generali SpA. στην πρώτη και τη δεύτερη θέση, αντίστοιχα. Η Axa είχε 107.900 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ καθαρά ασφάλιστρα, το 2010, με αύξηση έως και 0,2% από το προηγούμενο έτος. Η Generali 87.170 εκατομμύρια δολάρια , αύξηση 2,87% σε σχέση με το προηγούμενο χρόνο.

Επίσης, στην πρώτη πεντάδα είναι η Γερμανική Allianz SE, στην έβδομη θέση επίσης η Γερμανική Munich Re και στην ένατη θέση η Βρετανική Aviva plc.

Από την άποψη του συνόλου του ενεργητικού η AXA και Allianz κατέλαβαν τη δεύτερη και την τρίτη, πίσω από την Ιαπωνική Post Insurance . Η Axa είχε $ 920.480 εκατομμύρια το 2010 περιουσιακά στοιχεία, αύξηση 3,27% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, η Allianz είχε αύξηση στα περιουσιακά της στοιχεία 8,23% σε σχέση με το προηγούμενο χρόνο ,η Aviva τοποθετείται έκτη και έβδομη θέση η Generali όσον αφορά περιουσιακά στοιχεία του 2010,

Σημειώνεται ότι η Axa, Allianz και Generali είναι ασφαλιστικές εταιρείες με σημαντικές δραστηριότητες και στους δύο κλάδους (ζωής και γενικών ασφαλίσεων) και επιδιώκουν τη διεθνή τους επέκταση με την οικοδόμηση σχέσεων συνεργασίας και κάνοντας μικρές εξαγορές.

Η λίστα με τις κορυφαίες ασφαλιστικές του 2010
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!