tromaktiko: Ανήλικη αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στο Αγρίνιο

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Ανήλικη αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στο Αγρίνιο



Στα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα αποπειρών αυτοκτονιών στην περιοχή του Αγρινίου, δεν λείπουν και αυτά που αφορούν... σε πολύ μικρές ηλικίες. Ένα ανήλικο κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγρινίου.

Οι περιπτώσεις αυτές απασχολούν κατά διαστήματα την Αστυνομία και το προσωπικό του νοσοκομείου και έχουν να κάνουν με ευαίσθητες ηλικίες, με ανήλικα παιδιά , που υπό το βάρος διάφορων συνθηκών, οδηγούνται σε αυτές τις πράξεις που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αποβαίνουν ευτυχώς μοιραίες, αποτελούν όμως μια «προειδοποίηση» κατά κάποιον τρόπο, σε συγκεκριμένους αποδέκτες που είτε μπορεί να είναι η οικογένεια, ο περίγυρος, αλλά και το αντίθετο φύλο…

Η πίεση των γονέων, η αποτυχία σε εξετάσεις, αλλά και οι ερωτικές απογοητεύσεις, είναι συνήθως οι αιτίες που οι έφηβοι προχωρούν σε αυτές τις ενέργειες, καταναλώνοντας συνήθως φάρμακα που υπάρχουν στο σπίτι, σε τέτοιες ποσότητες όμως που οι περισσότερες των περιπτώσεων αντιμετωπίζονται με πλύση στομάχου και ολιγοήμερη νοσηλεία.

Το φαινόμενο ασφαλώς δεν παύει να υφίσταται και να παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, αφού στα ενδοοικογενειακά προβλήματα έρχονται να προστεθούν και αυτά που προκαλεί η οικονομική κρίση.

Το Σάββατο στο Αγρίνιο, η ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, έχοντας καταναλώσει αντιβηχικά και αναλγητικά φάρμακα. Οι γιατροί αντιμετώπισαν την κατάσταση χωρίς το κορίτσι να αντιμετωπίσει κίνδυνο, ενώ σχετική προανάκριση ενεργείται από την Αστυνομία.
pamepreveza.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!