tromaktiko: Μπουτάρης: "Έξωση" στα ΙΧ από το κέντρο τη πόλης!

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Μπουτάρης: "Έξωση" στα ΙΧ από το κέντρο τη πόλης!



Τα ΙΧ εκτός του κέντρου της Θεσσαλονίκης θέλει ο Γιάννης Μπουτάρης. Όπως επανέλαβε στη σημερινή σύσκεψη υπό τον υφυπουργό...
Υποδομών, Γιάννη Μαγκριώτη, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει
σε κυκλοφοριακή μελέτη για την απομάκρυνση των ΙΧ από το ιστορικό κέντρο της πόλης. Αναφέρθηκε επίσης στην προσπάθεια του Δήμου Θεσσαλονίκης να συστήσει Σώμα Ελεγκτών που θα συνεισφέρει στην προάσπιση των λεωφορειολωρίδων.

«Βασική αντίληψη της δημοτικής Αρχής είναι ότι σε πρώτη προτεραιότητα βρίσκονται οι Πεζοί και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως είναι το λεωφορείο αλλά και το ποδήλατο. Είναι απαραίτητη, όμως και η αλλαγή νοοτροπίας από την πλευρά των συμπολιτών μας, που πρέπει να αντιληφθούν ότι το ΙΧ δεν χωράει πλέον στο κέντρο της πόλης», τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Από την πλερά του ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέας Κουράκης ενημέρωσε για τη θετική έκβαση που είχαν οι συνομιλίες της δημοτικής Αρχής με το Σωματείο Ιδιοκτητών Σταθμών Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκης. Όπως είπε, άμεσα θα οριστεί συνάντηση εργασίας για να συζητηθεί το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής των πάρκινγκ.

«Κατά την περυσινή χρονιά στείλαμε ισχυρά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση και εξαντλήσαμε τα περιθώρια διαβούλευσης με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στο κυκλοφοριακό κάνοντας παράλληλα και πράξεις, όπως στην περίπτωση της Μητροπόλεως. Η φετινή χρονιά είναι χρονιά υλοποίησης, και σε πρώτη προτεραιότητα τίθεται το ζήτημα της στάθμευσης που ταλαιπωρεί χρόνια τους Θεσσαλονικείς», δήλωσε ο κ. Κουράκης.
thestival.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!