tromaktiko: Μόνιμη … περαίωση εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Μόνιμη … περαίωση εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών



Μετά την καθιέρωση της υποχρεωτικής πραγματοποίησης φορολογικού ελέγχου και έκδοσης φορολογικού πιστοποιητικού από ιδιωτικές ελεγκτικές...
εταιρείες για τις μεγάλες επιχειρήσεις, τώρα το ΥΠΟΙΚ εξετάζει την επέκταση του παραπάνω μέτρου ΚΑΙ στις μικρές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Δηλαδή την πλήρη ιδιωτικοποίηση του φορολογικού ελέγχου, καθώς είναι λογικό ότι το επόμενο βήμα θα είναι ο αναίμακτος τομέας των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΥΠΟΙΚ οι ιδιώτες, έναντι συγκεκριμένης αμοιβής, θα διενεργούν φορολογικό έλεγχο στις επιχειρήσεις και τους επιτηδευματίες και με βάση τα ευρήματα παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας θα εκδίδουν φορολογικό πιστοποιητικό με τις παρατηρήσεις τους.

Στις περιπτώσεις που θα διαπιστώνονται λογιστικές διαφορές ή άλλου είδους απόκρυψη εισοδήματος θα βεβαιώνεται ο πρόσθετος φόρος και θα καλείται ο φορολογούμενος να τον καταβάλει στο δημόσιο ταμείο.

Η ποιότητα του φορολογικού ελέγχου που θα κάνουν οι ιδιώτες θα … εξασφαλίζεται με δειγματοληπτική επαλήθευση των ελεγκτικών ευρημάτων από ελεγκτικό κέντρο του υπουργείου Οικονομικών.

Είναι πασιφανές ότι αυτός ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών και η θέσπιση του φορολογικού πιστοποιητικού ΚΑΙ για τους μικρομεσαίους φορολογούμενους, θα οδηγήσει σε μεγάλη μείωση των φορολογικών εσόδων λόγω έξαρσης της φοροδιαφυγής.

Τι λέει λοιπόν η λογική και ο ..Κάλχας; Ότι Θα οδηγηθούμε σε μια … μόνιμη περαίωση. Δηλαδή κάθε δύο – τρία χρόνια η Κολυμβήθρα του Σιλωάμ θα στήνεται προκειμένου να εξαγνιστούν οι φοροφυγάδες και οι φοροκλέφτες!

http://www.politis-gr.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!