tromaktiko: Στη Ν.Υόρκη θα πάει ο Χριστόφιας

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Στη Ν.Υόρκη θα πάει ο Χριστόφιας



Επιστολή με την οποία αποδέχεται την πρόσκληση να προσέλθει στην κοινή συνάντηση της Νέας Υόρκης, στο τέλος του μηνός απέστειλε... στον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφιας διαμηνύοντας παράλληλα ότι η αποδοχή γίνεται παρότι θεωρεί ότι δεν εκπληρώθηκαν από την τουρκοκυπριακή πλευρά τα συμφωνηθέντα στην προηγούμενη συνάντηση τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή στην Λευκωσία ο Κύπριος πρόεδρος εξηγεί το γιατί δεν σημειώθηκε πρόοδος μέχρι σήμερα.

Επίσης, σημειώνει ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά υπαναχωρεί από τα συμφωνηθέντα και αθετεί δεσμεύσεις, οι οποίες ανελήφθησαν ενώπιον του γενικού γραμματέα, υπονοώντας τη δημιουργία κοινής επιτροπής για τους εποίκους και την παροχή συγκεκριμένων στοιχείων για το εδαφικό.

Στην επιστολή του ο Πρόεδρος Χριστόφιας κάνει σαφές ότι η διαδικασία που έχει συμφωνηθεί είναι ότι οι συνομιλίες είναι κυπριακής ιδιοκτησίας και δεν γίνονται αποδεκτά επιδιαιτησία και χρονοδιαγράμματα.

Επαναλαμβάνει επίσης ότι η συμφωνημένη βάση των συνομιλιών είναι η λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, με μία κυριαρχία, υπηκοότητα και διεθνή προσωπικότητα.
nooz.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!