tromaktiko: Ψάχνοντας το Νέο σας Χαμόγελο

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ψάχνοντας το Νέο σας Χαμόγελο



Ένα όμορφο χαμόγελο δείχνει υγεία και μια γενικότερα καλή υγιεινή. Ένα όμορφο χαμόγελο ενισχύει την αυτοπεποίθηση μας οδηγώντας μας στην επιτυχία. Στα δόντια –και στα μάτια- γίνεται η βασική εστίαση όταν μιλάμε με κάποιον.

Τα δόντια μας μπορούν να έχουν ατέλειες από...
κληρονομικές ή επίκτητες αιτίες. Κληρονομικές αιτίες είναι η διάταξη των δοντιών, το χρώμα και η ποιότητα αδαμαντίνης. Ενώ επίκτητες είναι οι ατέλειες που αποκτούν τα δόντια με το πέρασμα του χρόνου.

Είστε δυσαρεστημένοι με το χαμόγελό σας ή θέλετε να αλλάξετε το χαμόγελό σας για να βελτιώσετε τα δόντια,τα ούλα ή τα χείλη σας και να δώσετε μια πιο ελκυστική εμφάνιση στο χαμόγελό σας; Η αισθητική οδοντιατρική και το smile makeover μπορεί να διορθώσει τις παρακάτω «ατέλειες»:
- το χρώμα των δοντιών σας (πχ. τα απονευρωμένα δόντια όπου η λεύκανση έχει μερικό αποτέλεσμα ή κιτρινισμένα από το χρόνο δόντια)
-δόντια με πολλά και εκτεταμένα σφραγίσματα
-αραιά δόντια (κλείνονται το κενό/ά)
-μικρά ή σπασμένα δόντια
-δόντια με αποτριβές
-στραβά δόντια
-νεογιλά (παιδικά) δόντια τα οποία είναι μικρότερα και με διαφορετικό σχήμα από τα μόνιμα, και τέλος

-ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο: Οδοντικό Λίφτινγκ ή Αντιγηραντική Οδοντιατρική (anti aging Dentistry)

Ο σχεδιασμός του χαμόγελου λαμβάνει υπόψη το σύνολο της εικόνας του προσώπου, όπου τα χείλη και τα ούλα λειτουργούν ως το πλαίσιο για την αισθητική ενίσχυση των δοντιών. Όπως ακριβώς διαφορετικές κορνίζες πλαισιώνουν τους πίνακες ζωγραφικής,έτσι και ο σχεδιασμός του χαμόγελου γίνεται εξατομικευμένα.Δεν υπάρχουν πανομοιότυπα δόντια, δεν ταιριάζουν τα ίδια δόντια σε όλους. Όπως υπάρχει ποικιλομορφία στα χαρακτηριστικά του προσώπου έτσι και τα δόντια μας διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Χρειάζονται 3 έως 5 ραντεβού για τη δημιουργία του νέου σας χαμόγελου. Ο οδοντίατρος πρέπει να έχει τη διάθεση για το πιο σημαντικό, να ακούσει τις επιθυμίες σας και ο,τι σας αρέσει ή δεν σας αρέσει σε σχέση με το χαμόγελο σας. Ακούγεται τόσο απλό, αλλά πολλοί οδοντίατροι αγνοούν αυτό το βήμα εντελώς.

Πρώτα σχεδιάζεται το χαμόγελό σας (smile design) με την καταγραφή της αρχικής εικόνας του στόματος με αποτυπώματα και με τη λήψη ψηφιακών φωτογραφιών. Έπειτα ο δημιουργείται το διαγνωστικό κέρωμα (είναι μία προσομοίωση -από κερί- του τελικού αποτελέσματος που μπορεί να χρησιμεύσει και ως πρότυπο για την προσωρινή αποκατάσταση). Και στη συνέχεια τροχίζονται τα δόντια και στέλνονται στον οδοντοτεχνίτη για να δημιουργήσει τις όψεις.

Οι φωτογραφίες χαμόγελων που σας αρέσουν είναι πολύ χρήσιμες! Όσο περισσότερες πληροφορίες δίνονται στον οδοντοτεχνίτη, τόσο περισσότερο μπορεί να δημιουργηθεί το χαμόγελο αυτό που θα ανταποκρίνεται ή και θα υπερβαίνει τις προσδοκίες σας.

Πώς όμως μπορούμε να αποκτήσουμε ένα όμορφο χαμόγελο;
Χρειάζεται ο συνδυασμός κάποιων από την παρακάτω λίστα για την απόκτηση του επιθυμητού για εσάς χαμόγελου, του Νέου σας χαμόγελου:
-Strass

Βέβαια για την ολοκλήρωση του μπορεί να χρειαστεί και η βοήθεια της προσθετικής:

από τον Dr Φώτη Καρβούνη (Χειρούργο Οδοντίατρο)
www.topsmile.gr  facebook www.facebook.com/topsmile.gr

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!