tromaktiko: Η Πάφος χρειάζεται άμεσα νέους χώρους στάθμευσης

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Η Πάφος χρειάζεται άμεσα νέους χώρους στάθμευσης



Οι διαφοροποιήσεις που επέφερε στη χρήση δημόσιων χώρων η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Πάφου και κυρίως η δέσμευση μεγάλων εκτάσεων για δημιουργία χώρων...
ταξί και λεωφορείων, εξακολουθούν να προκαλούν προβλήματα στις σχέσεις καταστηματαρχών και δημοτικής Αρχής.

Ο δήμαρχος Πάφου, Σάββας Βέργας, αποκάλυψε στον «Φ» ότι υπάρχει ήδη σχεδιασμός για την ολοκληρωμένη επίλυση του σημαντικού προβλήματος με τη στάθμευση στην παραλιακή περιοχή που περιλαμβάνει τρεις παραμέτρους.

«Προωθούμε συγκεκριμένα τη δημιουργία λωρίδων στάθμευσης οχημάτων μέσα σε χώρους πρασίνου», τόνισε, «προκειμένου να απαμβλυνθεί το έντονο πρόβλημα σε περιοχές με πυκνές εμπορικές αναπτύξεις.
\
Μελετάται επίσης το ενδεχόμενο να κλείσει ο ανοιχτός αγωγός που διέρχεται δίπλα από το ξενοδοχείο “Αlexander the Great” και να μετατραπεί σε κλειστό αγωγό, ώστε τον χώρο να τον εκμεταλλευθούμε ως πάρκινγκ. Ήδη, το ΣΑΠΑ έχει συναινέσει σε κάτι τέτοιο διότι αυτό θα βελτιώσει και την κατάσταση ως προς τα λιμνάζοντα ύδατα και τις οσμές. Η τρίτη παρέμβαση του Δήμου Πάφου, που υλοποιήθηκε ήδη, αφορούσε στη δημιουργία ενός ακόμη χώρου στάθμευσης πάνω από την παραλία του ΣΟΔΑΠ δυναμικότητας 80 περίπου οχημάτων».

Οι ενέργειες αυτές, εκτίμησε ο Σάββας Βέργας, θα αποσυμφορήσουν σε σημαντικό βαθμό τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο παραλιακό μέτωπο με τη δραματική μείωση των διαθέσιμων χώρων από την αναγκαία δημιουργία χώρων ταξί και λεωφορείων.

Η πτυχή που αφορά στα δημόσια μέσα μετακινήσεων αναγνωρίζεται από τους αρμόδιους της δημοτικής Αρχής ως το πλέον «προβληματικό» σημείο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Κάτω Πάφου.

Η πρόνοια των σχεδιασμών που εφαρμόζεται ήδη στην πράξη, για δέσμευση μεγάλων εκτάσεων της παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος για εξυπηρέτηση των ταξί και των λεωφορείων, αποτελεί «αιτία πολέμου» για δεκάδες καταστηματάρχες της περιοχής που θεωρούν ότι η έλλειψη που υπήρχε ούτως ή άλλως σε χώρους στάθμευσης, μεγιστοποιήθηκε με τη δημιουργία των πιατσών ταξί και των στάσεων λεωφορείων.

Αντίστοιχη στάση επιδεικνύουν και οι δημότες Πάφου, οι οποίοι, όπως αναγνωρίζει και η δημοτική Αρχή, προβαίνουν συστηματικά σε «κατάληψη» των χώρων αυτών αδυνατώντας να σταθμεύσουν αλλού κατά την έξοδό τους στα κέντρα αναψυχής της παραλιακής λεωφόρου.

Ρυθμίσεις στην παραλία

Ο Δήμος Πάφου αναγνωρίζει την ιδιάζουσα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία δύο χρόνια, για αυτό και προωθεί νέες ρυθμίσεις στην περιοχή του παραλιακού μετώπου για την επίλυση του προβλήματος.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!