tromaktiko: Διευκρινιστική απάντηση Praktiker Hellas σε ανάρτηση «Απάτη με τα φυλλάδια της Praktiker»

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Διευκρινιστική απάντηση Praktiker Hellas σε ανάρτηση «Απάτη με τα φυλλάδια της Praktiker»



Η εταιρεία Praktiker Hellas, σε συνέχεια σημερινής ανάρτησης (Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012, 09:22) αναγνώστη επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:
(αφορά:
Απάτη με τα φυλλάδια της Praktiker)
Ο αναγνώστης χρησιμοποιεί τη σειρά φωτιστικών με οπάλ ματ γυαλί, ως ενδεικτικό παράδειγμα παράθεσης τιμών από τα φυλλάδιά μας, και θα αναφερθούμε σε αυτή για την κατανόηση των πραγματικών γεγονότων.

Η τιμή ροής, δηλαδή η κανονική τιμή στην οποία διατίθεται το επιτραπέζιο φωτιστικό με οπάλ ματ γυαλί, είναι στα €29.90. Σε παλαιότερο φυλλάδιο το συγκεκριμένο προϊόν ήταν σε ειδική τιμή €19.90, στο πλαίσιο της τιμολογιακής πολιτικής και του πλάνου marketing της εταιρείας να προσφέρει ορισμένες προϊοντικές κατηγορίες σε ειδικές τιμές, ανά τακτά διαστήματα στα φυλλάδια προϊόντων της. Από τις 16/01/2012 κι έως τις 28/01/2012, δηλαδή την τρέχουσα περίοδο των εκπτώσεων, το προϊόν διατίθεται στην τιμή των €14.90, σε συνέχεια έκπτωσης. Επομένως το προϊόν πωλείται κατά €5 φθηνότερο από την περίοδο της παλαιάς προσφοράς και €15 φθηνότερα από την κανονική του τιμή. Άρα, υπάρχει σύγχυση μεταξύ της κανονικής τιμής που πωλείται φυσιολογικά το προϊόν και 2 διαφορετικών προσφορών.

Σημειώνουμε δε ότι στην περίοδο των εκπτώσεων, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, είναι υποχρεωτική η αναγραφή & διαγραφή της αρχικής τιμής, που διατίθεται το προϊόν, κι ως εκ τούτου, αναφέρεται η αρχική τιμή (στην περίπτωση που εξετάζεται τα €29.90).
Το περιεχόμενο και ειδικότερα ο τίτλος της εν λόγω ανάρτησης, όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά και αποτελεί προσβολή για την Praktiker Hellas, η οποία σέβεται το καταναλωτικό κοινό και το αποδεικνύει καθημερινά, λειτουργώντας με απόλυτη διαφάνεια και προσφέροντας προϊόντα σε συμφέρουσες τιμές σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Θεωρούμε ότι αποδίδεται σε ελλιπή πληροφόρηση και ελπίζουμε πλέον να ενημερώσαμε με σαφήνεια τον ενδιαφερόμενο αναγνώστη. Είμαστε, δε, στη διάθεσή του για περαιτέρω διευκρινίσεις στο info@praktiker.com.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!