tromaktiko: Διεθνή βοήθεια ζητά ο μελλοντικός πρόεδρος της Υεμένης

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Διεθνή βοήθεια ζητά ο μελλοντικός πρόεδρος της Υεμένης



Ο μελλοντικός πρόεδρος της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι απηύθυνε έκκληση για διεθνή βοήθεια προς τη χώρα του και υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει τις... διεκδικήσεις των αυτονομιστών στο Νότο και των ανταρτών στο Βορρά.

«Τα οικονομικά προβλήματα παραμένουν στις πρώτες θέσεις των προτεραιοτήτων μας και οι συνθήκες μας αναγκάζουν να ζητήσουμε από τις αδελφές και φίλες χώρες να μας χορηγήσουν το συντομότερο δυνατόν τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν από τους δωρητές και την οργάνωση Φίλοι της Υεμένης», τόνισε ο Χάντι σε τηλεοπτικό του μήνυμα.

Ο αντιπρόεδρος της Υεμένης πρότεινε «την δημιουργία επειγόντως ενός ταμείου που θα βοηθήσει την κυβέρνηση της χώρας να βγει από την κρίση», αφού, σύμφωνα με εκτιμήσεις, απαιτούνται δισεκατομμύρια δολάρια για την ανοικοδόμηση της χώρας.

Ο Χάντι είναι ο μοναδικός υποψήφιος των αυριανών προεδρικών εκλογών, μετά τη συμφωνία της 23ης Νοεμβρίου που οδήγησε στην αποχώρηση από την εξουσία του προέδρου Αλι Αμπντάλα Σάλεχ.

«Η Υεμένη πέρασε μήνες δοκιμασίας και ακόμα και οι πλέον αισιόδοξοι παρατηρητές προβλέπουν ένα μέλλον όπως αυτό της Σομαλίας», είπε χαρακτηριστικά ο Χάντι, αποτίοντας φόρο τιμής στις μοναρχίες του Κόλπου, στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Ρωσία που επέτρεψαν την ολοκλήρωση της συμφωνίας αυτής.

Ο Χάντι υπογράμμισε πως μόνο μέσω διαλόγου θα επιλυθεί η κρίση στη χώρα του. «Το ζήτημα των αυτονομιστών του Νότου και οι επιπτώσεις του θα πρέπει να εξεταστούν γρήγορα, με ανοικτή καρδιά και χωρίς προκαταλήψεις», κατέληξε.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!