tromaktiko: Θλιβερές Διαπιστώσεις...

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Θλιβερές Διαπιστώσεις...



Χθες το βράδυ είδα τις ομιλίες στη βουλή και κατάλαβα πολλά πράγματα.
Πρώτον ότι και να γίνει εκεί έξω δεν τους φοβίζει.Αφού ακόμα και τώρα θεωρούν ότι η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές αυτό σημαίνει ότι έχουν ΑΓΝΟΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ... Δεν γίνεται μετά από τόσες κατακραυγές οι οποίες ξεκίνησαν από την επέτειο της 28 Οκτωβρίου και τραβάνε μέχρι τώρα να θεωρούν ή μάλλον να είναι σίγουροι ότι θα υπάρξει εντολή λαού.
Δεύτερον είναι τραγικό να βλέπεις να σημειώνονται τόσο σοβαρά επεισόδια και διαμαρτυρίες έξω από εκεί που συνεδριάζουν και να το ρίχνουν στο ότι καταστρέφουν τη Δημοκρατία κάποιοι ανεγκέφαλοι. Προφανώς και τα πράγματα τα βλέπουν με τον δικό τους τρόπο και όπως τους βολεύει. Όπως και τότε στις παρελάσεις θεώρησαν την μερίδα του κόσμου μικρή και μειονότητα έτσι και τώρα.
Τρίτον ο στόχος της κυβέρνησης συνεργασίας ήταν κάτι το οργανωμένο διότι έβλεπαν ότι αυτό το οποίο ήταν προσχεδιασμένο δεν τους έβγαινε με πλειοψηφία. Διέγραψε το ΠΑΣΟΚ βουλευτές μέχρι που έφτασε στο επικίνδυνο νούμερο των 153 και αφού ο Σαμαράς δεν δεχόταν να στηρίξει την κυβέρνηση αποφάσισαν τα 2 μεγάλα κόμματα να ενωθούν με τελικό στόχο αφενός να περνάνε τα νομοσχέδια με την απαιτούμενη πλειοψηφία (όπως έγινε χθές ) και αφ ετέρου να υπάρχει και η δυνατότητα διαγραφής βο(υ)λευτών χωρίς κανένα κύρος (όπως έγινε χθες) εφόσον δεν υπάρχει κυβέρνηση με την έννοια του κόμματος αλλά με την έννοια της συγκυβέρνησης δεν τίθεται και θέμα πλειοψηφίας άρα μετά τις 21 διαγραφές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν τίθεται κανένα θέμα εκλογών.

Και εδώ θέλω να καταλήξω ότι φυσικά και δεν τίθεται θέμα εκλογών διότι στο 1 νομοσχέδιο της ΤΡΟΙΚΑ θα διαλυθεί η Βουλή αν αναλογιστεί κανείς ότι οι ανεξάρτητοι με την αριστερά μαζί ακουμπάνε τα 100 άτομα και ο ελληνικός λαός δεν σκοπεύει να τους ψηφίσει όλους αυτούς που μας καταδίκασαν χθες.
Όμως η πιο θλιβερή διαπίστωση είναι το γεγονός ότι οι γονείς μας ή ακόμα περισσότερο οι παππούδες μας πείστηκαν ότι ανάμεσα σε πτώχευση και "πτώχευση" (η δεύτερη είναι η ελεγχόμενη τoυ μνημονίου) χωρίς να το πούμε ανοικτά όμως προτιμάμε την 2. Έπεισε πολλούς ο Παπαδήμος ότι αυτό το αχαρακτήριστο θα φέρει δουλειά στην Ελλάδα λέγοντας όχι βραχυπρόθεσμα αλλά μακροπρόθεσμα, Και επιχειρηματολόγησε και από πάνω. Μίλησε ο Βενιζέλος για μισθό που δεν μπορείς να ζήσεις όταν ο ίδιος παίρνει 5 χιλιαρικάκια. Τα μέτρα προφανώς και δεν τους πιάνουν αυτούς και συνεπώς είναι πολύ εύκολο να ψηφισθούν θετικά . Αν δεν γίνουμε εμείς η νέα γεννιά πλειονότητα που ενημερωνόμαστε μέσω internet και όχι από κάτι Τρέμμες και Καμπουράκιδες η πολιτική κατάσταση ΔΕΝ αλλάζει.

Αναγνώστης

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!