tromaktiko: Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε Χανιά Ρέθυμνο και Λασίθι

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε Χανιά Ρέθυμνο και Λασίθι



Συνεχίζονται και σήμερα οι αποκλεισμοί υπηρεσιών σε πόλεις της Κρήτης.

Ειδικότερα, στα Χανιά συνεχίζεται η κατάληψη της Αντιπεριφέρειας Χανίων για 7η ημέρα γεγονός το οποίο προκάλεσε την... αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολου Βουλγαράκη ο οποίος χθες με δηλώσεις του κάλεσε τα άτομα που έχουν προβεί την συγκεκριμένη κίνηση διαμαρτυρίας να λήξουν την κατάληψη ή να επιτρέψουν σε υπαλλήλους της υπηρεσίας να μπουν στο κτίριο για να διευθετήσουν εκκρεμείς υποθέσεις που χαρακτηρίζονται ζωτικής σημασίας για έργα που αφορούν στο νομό.

Σημειώνεται δε, πως ο κ. Βουλγαράκης τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν θα ζητήσει σε καμία περίπτωση την παρέμβαση για να λήξη η κατάληψη, αστυνομικών δυνάμεων.

Επίσης συνεχίζεται μέχρι και την Κυριακή, η κατάληψη του δημαρχείου του Ρεθύμνου μετά από απόφαση που ελήφθη από τη συνέλευση της κατάληψης

Παράλληλα η κινητοποίηση διαμαρτυρίας από φορείς και συλλογικότητες του Ρεθύμνου πλαισιώνεται από σειρά δράσεων.

Εν τω μεταξύ για την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί να γίνει ανοιχτή συζήτηση με κάλεσμα σε όλα τα σωματεία και συλλόγους, με θέμα «τα μνημόνια και η επίδρασή τους στην καθημερινότητα και τη ζωή μας στο Ρέθυμνο», παράλληλα συλλέγονται ρούχα και τρόφιμα για τους άστεγους της πόλης.

Τέλος, υπό κατάληψη τελεί και η Αντιπεριφέρεια Λασιθίου η οποία θα διαρκέσει μέχρις και την Παρασκευή.

Πάντως όλες αυτές τις ημέρες παρέχεται η δυνατότητα να εισέλθουν στο κτίριο μόνο υπάλληλοι της υπηρεσίας της πρόνοιας αλλά και του σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση που κρίνεται απαραίτητο.

Ήδη, χθες το πρωί άτομα που συμμετέχουν στην κατάληψη , διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια στο χώρο της λαϊκής αγοράς στον Άγιο Νικόλαο, και ενημέρωναν τους καταναλωτές και τους διερχόμενους πολίτες για την σημασία που έχει αυτή τη φορά να δείξουν με τη δυναμική τους και την παρουσία τους την αντίδραση τους στα ψηφισθέντα μέτρα.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!