tromaktiko: Παραιτήθηκε υπό τη λαϊκή κατακραυγή η κυβέρνηση της Ρουμανίας

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Παραιτήθηκε υπό τη λαϊκή κατακραυγή η κυβέρνηση της Ρουμανίας



Κατέρρευσε η κυβέρνηση της Ρουμανίας υπό το βάρος της κατακραυγής και των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων για τα σκληρά μέτρα λιτότητας, μια μόλις μέρα πριν την άφιξη των ΔΝΤ και Ε.Ε. για το δάνειο προς το Βουκουρέστι.
Ο πρωθυπουργός, Εμίλ Μποκ...
ανακοίνωσε σήμερα την παραίτηση του ιδίου και της κεντρο-δεξιάς κυβέρνησής του. «Έλαβα την απόφαση να υποβάλω την παραίτηση της κυβέρνησής μου για να αποκλιμακωθεί η πολιτική και κοινωνική ένταση στη χώρα» δήλωσε στο υπουργικό συμβούλιο ο Ρουμάνος πρωθυπουργός.
Ο Εμίλ Μποκ κάλεσε το κοινοβούλιο να χορηγήσει το συντομότερο δυνατόν ψήφο εμπιστοσύνης σε νέα κυβέρνηση ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η σταθερότητα της χώρας. Πλέον, ο πρόεδρος της Ρουμανίας Τράιαν Μπασέσκου καλείται να ορίσει εντολοδόχο πρωθυπουργό.
Η υποβολή της παραίτησης του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του ανακοινώνεται μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρουμανία, που εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόσθηκαν από την κυβέρνηση Μποκ τους τελευταίους μήνες.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!