tromaktiko: Aπίστευτο: Ζητούν ξανά την Αγροφυλακή!

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Aπίστευτο: Ζητούν ξανά την Αγροφυλακή!



Λοιδωρήθηκε, συκοφαντήθηκε και επικρίθηκε όσο καμία άλλη δημόσια υπηρεσία. ΄Ομως τις περισσότερες φορές άδικα, τόσο αυτή όσο και οι υπάλληλοί της, που ήταν οι μόνοι που... ήταν καθημερινά παρόντες στην ύπαιθρο και στους κατοίκους της.

Πρόκειται για την Αγροφυλακή που με την ενσωμάτωσή της στις δασικές υπηρεσίες φάνηκε άμεσα το μέγα λάθος της κατάργησης και η έλλειψη της στους κατοίκους της υπαίθρου, που πλέον την αναζητούν ξανά για να επιλύσουν τις όποιες αγροτικές διαφορές και υποθέσεις τους.

Οι πολίτες της υπαίθρου έχουν να λένε πόσο οι υπάλληλοί της τους εξυπηρετούσαν παρότι δεν διέθεταν τα απαραίτητα μέσα. ΄Ομως παρότι οι πλέον χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι, έβαζαν και απ' τη τσέπη τους χρήματα για να μετακινηθούν και να κάνουν το καθήκον τους ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα και επιλύοντας διαφορές.

Ακόμη και οι ξένοι ειδικοί (Γάλλοι) που ανέλαβαν την ανασυγκρότηση του κρατικού μηχανισμού της χώρας μας, διαπιστώνουν ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου αντί να προχωρήσει σε κατάργηση άλλων υπηρεσιών που δεν προσφέρουν τίποτε, είναι απλώς γραφειοκρατικές θυρίδες και κοστίζουν πανάκριβα στους φορολογούμενους πολίτες, κατήργησε μια υπηρεσία που λειτουργούσε αποκεντρωμένα και επαρκώς καλά και εξυπηρετούσε χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις τους πολίτες που ζητούσαν την παρέμβασή της. Η κατάργησή της έγινε καθαρά για πολιτικές σκοπιμότητες και χωρίς να εξεταστεί και εκτιμηθεί το παραγόμενο έργο της.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!