tromaktiko: ΑΕΚ 21 (εκ. ευρώ)

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΑΕΚ 21 (εκ. ευρώ)



Στα 21 εκ. ευρώ υπολογίζονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΑΕΚ, όπως έχει ενημερωθεί από τον Σεπτέμβριο, και θα παρουσιαστεί στην Π.Ε. της UEFA στις 16/2 χωρίς να έχει βρεθεί λύση!
Το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών της «Ένωσης» από τον περασμένο Σεπτέμβριο προσδιορίζεται στα 21 εκατ. Ευρώ, ενώ ο εισαγγελέας του αρμόδιου οργάνου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας εισηγείται τον τριετή αποκλεισμό της ΑΕΚ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και η απόφαση αναμένεται να γίνει γνωστή στις 23 του μήνα.

Μέχρι στιγμής, στην Ένωση δεν έχουν ξεκαθαρίσει την κατάσταση, παρά το γεγονός ότι στις 16 Φεβρουαρίου η ΠΑΕ απολογείται ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA.

Το παράδοξο είναι ότι οι «κιτρινόμαυροι» είναι ενήμεροι από τον περασμένο Σεπτέμβριο για τα δεδομένα της υπόθεσής τους, χωρίς να έχουν προχωρήσει έστω σε κάποια προσωρινή λύση, ενώ η κατάσταση μοιάζει να είναι χειρότερη από το 2004 (επί προεδρίας Ντέμη Νικολαΐδη) που κατάφερε να πάρει την αδειοδότηση.

Μάλιστα, πηγή της UEFA τονίζει στην εφημερίδα Goal ότι ίσως να είναι προτιμότερο για την Ένωση να προτείνει η ίδια τον αποκλεισμό της από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις με την ελπίδα να πέσουν στα... μαλακά και ενδεχομένως να γλιτώσουν την εγχώρια ζημία τους, κερδίζοντας παράλληλα χρόνο για να βρουν λύση στο οικονομικό της αδιέξοδο.

Ειδάλλως, ο «πέλεκυς» θα πέσει βαρύς και παρά το γεγονός ότι θα έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση στο CAS, ωστόσο, αν δεν υπάρχει ικανοποιητική οικονομική λύση κινδυνεύει να μην πάρει άδεια για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και παράλληλα να μην της δοθεί άδεια συμμετοχής στην Super League, που σημαίνει ότι θα υποβιβαστεί στην Football League.

πηγή: www.gazzetta.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!