tromaktiko: Όποιος δε μπορεί, να παραιτηθεί (επιτέλους)!

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Όποιος δε μπορεί, να παραιτηθεί (επιτέλους)!



από τον Νάσο Σκούρα
"Τι λαός είμαστε τέλος πάντων; Δεν ήταν να βρέξει ένα βράδυ, και ταράξαμε τους πάντες με τη γκρίνια μας!... Έλεος, χαρείτε τη ...
νέα Βενετία ρε παιδιά... Καλά πήγαν όλα! Κι εμείς τα κάναμε καλά, και με το παραπάνω"!

Μόνο αυτό δε μας είπαν οι αρχές και οι φορείς μας, στις πρώτες αντιδράσεις τους, για τις καταστροφές από την πλημμύρα στον Πύργο και την ευρύτερη περιοχή!

Η διοίκηση όμως του Δήμου αλλά και της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, δε μπορούν να αποφύγουν την αλήθεια και τις βαριές ευθύνες που φέρουν για τη συνεχή αδράνεια τους!

Για όσα ΔΕΝ έχουν κάνει, για όσα ΔΕΝ αντιδρούν (αλλά κοροιδεύουν τον κόσμο) και για όσα ΔΕΝ θα κάνουν ούτε τώρα! Κι ας καταλάβουν πλέον ότι οι συνεχείς ανούσιες και αστείες συνεχείς συσκέψεις, και οι δηλώσεις μετάθεσης των ευθυνών, προκαλούν ακόμα χειρότερα, κι όλο και περισσότερο!

Οι κίνδυνοι πλημμυρών στον Πύργο, ήταν ορατοί, όχι μόνο τώρα αλλά πάντοτε!!! Δυστυχώς όμως, όπως και στα άλλα θέματα, οι θεσμικοί φορείς μας, τόσα χρόνια έχουν "μπολιαστεί" με την αντίληψη «μπόρα ήταν και πέρασε» όταν γινόταν κάτι (κι αυτοί δεν είχαν κάνει τίποτα, ούτε πριν για την αποφυγή του, ούτε την ώρα που γινόταν, αλλά ούτε και μετά για την αντιμετώπιση των συνεπειών). Έτσι με τις φωτιές, έτσι και με τους σεισμούς, έτσι και με άλλα. Να ξέρουν τώρα όμως, ότι αυτή η (προχθεσινή) μπόρα, μάλλον θα μεταβληθεί σε καταιγίδα με απρόβλεπτες προεκτάσεις και με «θύματα» όχι μόνο τους πολιτικούς υπό οποιαδήποτε ιδιότητα, αλλά και πραγματικά αθώους πολίτες!

Για τους οποίους πολίτες, η ώρα της δράσης έπρεπε να είχε σημάνει χθες, προχθές και όχι αύριο, αλλά ας δεχτούμε ότι τα αντανακλαστικά τους δεν είναι σε ...πλήρη ετοιμότητα! Όμως πλέον οφείλουν εδώ και τώρα να ασχοληθούν ΟΛΟΙ με την αρνητική πορεία της πόλης και του τόπου μας που μέρα τη μέρα φθίνει, σβήνει, αργοπεθαίνει!!!

Απομόνωση, κοροιδία, ψέματα, απατηλές υποσχέσεις, απαξίωση, υποβάθμιση, κατάργηση υπηρεσιών, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, του σιδηροδρόμου και ακόμα σταμάτημα σημαντικών έργων (Ολυμπία Οδός, κ.τ.λ.) είναι συνεχώς στην ημερήσια διάταξη, αλλά για τους φορείς μας, "η καρέκλα να είναι καλά"!!! Και τα χρήματα του Ταμείου Μολυβιάτη που μας τα υφάρπαξαν "στην ψύχρα"; Έλα μωρέ τώρα, που είναι αυτά θέματα και λόγοι για (πραγματική) διεκδίκηση ή για ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ!

Από αυτή την πόλη και τούτο τον Νομό, πέρασαν πανίσχυροι δήμαρχοι, βουλευτές, υφυπουργοί και υπουργοί, οι οποίοι φρόντισαν ΜΟΝΟ να ισχυροποιήσουν την κομματική και πολιτική παρουσία τους, αλλά χωρίς ίχνος ευθύνης και ενδιαφέροντος για το μέλλον της περιοχής!

Τι περιμένει όμως κανείς από τα δημόσια πρόσωπα του Πύργου και της Ηλείας;

Πάρτε τους έναν - έναν, χθεσινούς και σημερινούς και αξιολογήστε τους.

Αν βρείτε έναν - δυο (συνολικά) να ξεπερνούν τη βάση του μετρίου, πρέπει να βγούμε στους δρόμους και να πανηγυρίζουμε εν χορώ, εν χορδαίς, τυμπάνοις και οργάνοις!

Είναι πραγματικά εκπληκτικό σε σύγκριση με την αδράνεια, πιθανόν και ανικανότητα, αν λάβουμε υπόψη μας συγκεκριμένα πρόσωπα του τοπικού μας δημόσιου βίου, των ημετέρων βουλευτών, περιφερειακών και δημοτικών παραγόντων.

Ουσιαστικά όλοι αυτοί αγοράζουν χρόνο από τους πολίτες για να περνούν εκείνοι καλά, να βολεύουν κάποιους ημετέρους και να βρίσκονται στα παράθυρα της επικαιρότητας.

Η προσφορά τους είναι ΜΗΔΕΝΙΚΗ!!!

Και ναι, ισχύει αυτό που λέμε όλοι συνέχεια, ότι η Ηλεία έχει πολλά πλεονεκτήματα αλλά έχει και πολλούς ανίκανους (μη ικανούς) πολιτικούς! Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα, υπεύθυνα και συνειδητά.

Και η ευθύνη είναι ΚΑΙ των πολιτών που κατοικούν και κυρίως ψηφίζουν σε αυτό τον τόπο. Γιατί πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, να μην κάνουμε παραγραφές ή εκπτώσεις σε ευθύνες (όπου υπάρχουν)!

Γιατί ΟΛΑ, καλά και κακά, έχουν ονοματεπώνυμο!

http://iliaoikonomia.gr/



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!