tromaktiko: Δεν θα δέχεται ως εγγύηση τα ελληνικά ομόλογα η ΕΚΤ

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Δεν θα δέχεται ως εγγύηση τα ελληνικά ομόλογα η ΕΚΤ



Η ΕΚΤ ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα αποδέχεται προσωρινά ως εγγύηση τα ομόλογα που εκδόθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο ή είναι εγγυημένα απ' αυτό.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) αποφάσισε...
να αναστείλει προσωρινά την καταλληλότητα των εμπορεύσιμων χρεογράφων που εκδίδει ή εγγυάται πλήρως η Ελληνική Δημοκρατία για τη χρήση τους ως ενέχυρο στις πράξεις νομισματικής πολιτικής. Αυτή η απόφαση λαμβάνει υπόψη τη διαβάθμιση της Ελληνικής Δημοκρατίας, ως αποτέλεσμα του PSI.
Ταυτόχρονα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε ότι οι ανάγκες ρευστότητας των αντισυμβαλλόμενων του Ευρωσυστήματος που επηρεάζονται από αυτή την εξέλιξη μπορούν να ικανοποιηθούν από τις εθνικές κεντρικές τράπεζες, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Ευρωσυστήματος (βοήθεια έκτακτης ανάγκης ρευστότητας).
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα εμπορεύσιμα χρεόγραφα που εκδίδει ή εγγυάται πλήρως η Ελληνική Δημοκρατία θα γίνουν ξανά επιλέξιμα σε περίπτωση ενεργοποίησης του συστήματος ενίσχυσης ασφάλειας που συμφωνήθηκε από τους αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ στις 21 Ιουλίου 2011 και επιβεβαιώθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2011, μαζί με μια σειρά άλλων μέτρων που αποσκοπούν στην παροχή βοήθειας στην Ελλάδα. Αυτό αναμένεται να γίνει μέχρι τα μέσα Μαρτίου 2012.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!