tromaktiko: Αναγνώστης βάζει τα πράγματα στη θέση τους για τις φιλοζωικές εταιρείες

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Αναγνώστης βάζει τα πράγματα στη θέση τους για τις φιλοζωικές εταιρείες



Αφορά Αναγνώστης καταγγέλλει φιλοζωική εταιρεία
Η έννοια Φιλοζωική 'Εταιρία' που εντελώς λανθασμένα έχουμε μάθει να τις αποκαλούμε, είναι ένας εντελώς παραπλανητικός όρος διότι δεν πρόκειται για εταιρίες. Πρόκειται για ομάδες ανθρώπων φιλόζωων σαν εσάς κι εμένα, οι οποίοι με δικά τους χρήματα, προσωπικό χρόνο και εργασία, προσφέρουν ότι καλύτερο μπορούν για τους τετράποδους φίλους μας. Ο περισσότερος κόσμος έχει την εντύπωση ότι πρόκειται για 'εταιρίες' με εγκαταστάσεις και εξοπλισμούς, που παίρνουν και επιδοτήσεις από το κράτος και είναι υποχρεωμένες όποτε τις καλέσουμε να είναι εκεί για να μας εξυπηρετήσουν. Η πραγματικότητα όμως βρίσκεται μίλια μακριά.. Το μεγαλύτερο ποσοστό των Φιλοζωικών, αποτελείται από ανθρώπους της διπλανής πόρτας, που μοιράζονται μεταξύ τους ένα κοινό σκοπό: να βοηθήσουν τα αδέσποτα που μαρτυρούν στην χώρα μας. Εγκαταστάσεις δεν υπάρχουν και οι φιλοξενίες των αδέσποτων γίνονται στα σπίτια των μελών, η σίτιση, τα χειρουργεία και η φαρμακευτική περίθαλψη με δικά τους έξοδα ή με εράνους και έσοδα από εκδηλώσεις και πωλήσεις μικροπροϊόντων που πουλούν για να ενισχύσουν τον αγώνα τους. Σε καμία δε των περιπτώσεων δεν παίρνουν καμία επιδότηση ή βοήθεια από το κράτος, σε άλλες περιπτώσεις μάλιστα τους πολεμά... Με δεδομένη την εντύπωση του κόσμου ότι πρόκειται για επαγγελματίες υποχρεωμένους να μας 'εξυπηρετήσουν', συχνά πυκνά εγκαταλείπονται οικογένειες ολόκληρες κουταβιών και γατιών από 'φιλόζωους' έξω από σπίτια των μελών που ήδη μπορεί να περιθάλπουν και 10 και 15 ζώα σπίτι τους.

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι στην ουσία πρόκειται για ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, που πρέπει να τους ανάψουμε λαμπάδα για το έργο που επιτελούν, πόσο μάλλον να τους καταγγέλλουμε ελαφρά τη καρδία..

Σε δεύτερη φάση, να σας συγχαρώ όχι μόνο για την απόφασή σας να περιθάλψετε και να υιοθετήσετε το γατάκι, αλλά και για την ώριμη απόφασή σας να το στειρώσετε (ένα θέμα για το οποίο πολύς κόσμος ζει σε πλάνη και είναι κατά της στείρωσης με αποτέλεσμα να γεμίζουν οι κάδοι με νεογέννητα κάθε Φλεβάρη-Μάρτη που είναι η εποχή των ζευγαρωμάτων αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).

Τώρα, τί συμβαίνει με τις στειρώσεις και τις φιλοζωικές. Οι περισσότερες που όπως σας είπα δεν έχουν εγκαταστάσεις, καταφύγια και ιατρεία, συνεργάζονται με κτηνιάτρους συμβεβλημένους με τις φιλοζωικές (όπως το Σ.Π.Α.Ζ) και κάνουν στειρώσεις φτηνότερα από αν πηγαίναμε εμείς αυτόνομα στον κτηνίατρο. Πιστέψτε με, 60 ευρώ είναι μια πολύ καλή τιμή που σας προσέφεραν!! Στην περίπτωση των αδέσποτων και το σοκ που πάθατε για το αυτί, η απάντηση είναι πολύ απλή. Επειδή στειρώνουν σωρείες αδέσποτων και είναι εύλογο πως δεν μπορούν να θυμούνται ποια έχουν ήδη στειρωθεί και ποια όχι, για να μην τα ξανανοίγουν και στην διάρκεια του χειρουργείου διαπιστώνουν ότι είναι ήδη στειρωμένα (!), τους κόβουν μια απειροελάχιστη γωνίτσα από το αυτάκι για να είναι αναγνωρίσιμα ίσως και να ναι πιο μικρό κομματάκι από αυτό που συχνά οι γάτοι χάνουν κατά την διάρκεια ενός γατοκαυγά....Φυσικά και δεν τα ακρωτηριάζουν, ούτε τους κόβουν ολόκληρο το αυτί!!Είναι ένα πολύ μικρό κομματάκι από το αυτί που τους κόβουν με το νυστέρι, το οποίο κλείνει σε 2-3 μέρες, χωρίς κανένα κίνδυνο, εφόσον άλλωστε έχουν ήδη χορηγηθεί με 15ήμερη αντιβίωση λόγω του χειρουργείου, πριν αφεθούν ξανά ελεύθερα. Παρεμπιπτόντως, έχετε δει πολλά αδέσποτα χωρίς αυτί?? Και κάτι άλλο...για ποιο λόγο άραγε όταν συναντούν οι περισσότεροι στο δρόμο σκυλιά ράτσας που οι ιδιοκτήτες τους για 'αισθητικούς' λόγους τους έχουν κόψει ουρά και αυτιά δεν τους σοκάρει??Αυτό είναι αποδεκτό ε? Επίσης να σας ενημερώσω πως δεν έχουν κανένα κέρδος ή μίζα για κάθε στείρωση που αναλαμβάνουν, οπότε όχι μόνο ζημιά δεν τους κάνατε που δεν δεχτήκατε, αλλά τους απαλλάξατε και από μια διαδικασία και τους αφήσατε χρόνο να ασχοληθούν με καποιο πολύ πιο σοβαρό περιστατικό από την στείρωση του οικόσιτου γάτου σας.

Πριν λοιπόν βγάλουμε συμπεράσματα και γράφουμε 'καταγγελίες' και κατηγορίες, ας μάθουμε επιτέλους να ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ και μετά να απαιτούμε...

Υ.Γ. Δεν είμαι μέλος καμιάς φιλοζωικής....

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!