tromaktiko: Α.Σαμαράς: «Θα εκραγεί η κοινωνία αν δεν γίνουν εκλογές»

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Α.Σαμαράς: «Θα εκραγεί η κοινωνία αν δεν γίνουν εκλογές»



Σε δραματικούς τόνους εξελίχθηκε η ομιλία του προέδρου της ΝΔ, από του βήματος της ΚΟ του κόμματος, που συνεδριάζει στη βουλή.
Βρισκόμαστε ως χώρα μπροστά σε έναν τεράστιο κίνδυνο. Απειλείται η... ελευθερία, η ανεξαρτησία, η υπόστασή μας, σημείωσε. Όλοι οι ιστοί μιας ζωντανής οικονομίας, η αγορά, η κατανάλωση, η εμπιστοσύνη, η οικονομία έχουν όλα καταρρεύσει και μαζί και οι προσδοκίες για το αύριο, είπε ο κ. Σαμαράς και χαρακτήρισε καταστροιφική τη συνταγή του μνημονίου.

«Επιμένουμε ότι η συνταγή του μνημονίου ηταν καταστροφικό λάθος. Δεν αλλάζουμε αυτές τις θέσεις μας», τόνισε. «Οι επιλογές μας δικαιώθηκαν, οι θέσεις μας παραμένουν, αλλά οφείλουμε να αποτρέψουμε αυτόν τον μεγάλο κίνδυνο για να πάμε παραπέρα».

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι, «μόλις ολοκληρωθεί η ανταλλαγή ομολόγων θα ζητήσουμε άμεση διάλυση της βουλής και εκλογές - μπορούμε να το επιβάλλουμε».

«Η ΝΔ είναι το το μόνον αστικό κόμμα εξουσίας, η μόνη συντεταγμένη δύναμη. Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται», συμπλήρωσε, ενώ έκανε λόγο για το ΛΑΟΣ, που «φεύγει από τη κυβέρνηση», χωρίς να θέλει να το σχολιάσει. «Τα κόμματα των άκρων ανεβαίνουν η Αριστερά έχει δημοσκοπικά πολύ μεγάλα ποσοστά» σημείωσε, ενώ παρομοίασε την σημερινή κατάσταση με την Βαημάρη.

«Δεν μπορώ να φανταστώ την χώρα μου με άδεια ράφια και κλειστά καταστήματα», είπε σε δραματικούς τόνους, αναφερόμενος σε ένα ενδεχόμενο χρεοκοπίας.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!