tromaktiko: Ο Σγουρός δεν πληρώνει την απαλλοτρίωση του ΧΥΤΑ Φυλής

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ο Σγουρός δεν πληρώνει την απαλλοτρίωση του ΧΥΤΑ Φυλής



Το 2008 με την υπ΄ αριθμόν 5364/2008 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της τότε Περιφέρειας Αττικής, κηρύχθηκε απαλλοτριωτέα περιοχή στη...
Φυλή Αττικής για την κατασκευή ΧΥΤΑ.

Για την απαλλοτρίωση έκτασης περίπου 960 στρεμμάτων προβλέφθηκε ποσό 2,1 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα καλυπτόταν από το ταμείο συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρωτοδικείο Αθηνών, όμως με απόφαση του, προσδιόρισε για τις υπό απαλλοτρίωση ιδιοκτησίες το ποσό των 200 Ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και εκκρεμεί απόφαση του Εφετείου Αθηνών από τις 5-10-2011 για προσδιορισμό οριστικής τιμής μονάδος, η οποία δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα.

Το δημόσιο καλείται δια της Περιφέρειας Αττικής να πληρώσει την αποζημίωση για την εν λόγω απαλλοτρίωση.

Από τις 15-11-2011 έχει παρέλθει το 18/μηνο από την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία πληρωμή από την περιφέρεια.

Η εν λόγω πράξη της Περιφέρειας αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του συντάγματος (άρθρο 17) που απ΄ αυτήν προκύπτουν ευθύνες. Το πραγματικά εξοργιστικό είναι ότι ο περιφερειάρχης μιλάει από θέση ισχύος καθώς, πριν ακόμα ολοκληρωθεί η νόμιμη διαδικασία της απαλλοτρίωσης και αποζημιωθούν οι δικαιούχοι, η έκταση έχει καλυφθεί από χιλιάδες τόνους απορριμμάτων. Ενώ Το Δημόσιο έχει εισπράξει το ποσόν της απαλλοτρίωσης, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι μόνο δεν το έχει καταθέσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αλλά ούτε και την ίδια συμμετοχή, συμμετοχή που αντιστοιχεί στο 15% του ποσού.

Οι ιδιοκτήτες εξαντλώντας κάθε περιθώριο υπομονής για αρκετούς μήνες προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η κεντρική διοίκηση και να αναλάβει τις ευθύνες της, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη υποβάλλοντας υπόμνημα στον εισαγγελέα καταγγέλλοντας τη στάση του περιφερειάρχη και των αρμοδίων υπουργών.

Για το ευαίσθητο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων θα θέλαμε να γνωρίζουμε ως ιδιοκτήτες τι κατέθεσε ο περιφερειάρχης στον εισαγγελέα δεδομένου ότι καλείται να προασπίσει την υγεία των πολιτών του λεκανοπεδίου παραβιάζοντας ωμά το σύνταγμα.

Άλλωστε σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο δελτίο τύπου της περιφέρειας Αττικής με ημερομηνία 5/3/2012 στη προσφυγή που κατέθεσε ο κος Σγουρός για το πρόβλημα με τα φανάρια, ζητά να εφαρμοστεί ο νόμος και το σύνταγμα. Στη προκειμένη περίπτωση εμφανίζεται ως θύμα, ενώ στη πραγματικότητα, είναι ο θύτης για παραβίαση του συντάγματος και ο πρώτος διδάξας.

Στο παρελθόν και στη πολύπαθη περιοχή της Δυτικής Αττικής, στο συγκεκριμένο χώρο, την τελευταία 40/ετια έχουν πραγματοποιηθεί αντίστοιχες απαλλοτριώσεις ιδιοκτησιών.

Άραγε η εισαγγελέας η κα Ρ. στην οποία προσέφυγε ο κος Σγουρός προκειμένου να εξετασθεί εάν προκύπτουν ευθύνες απ΄ την παραπάνω κατάφωρη παραβίαση του συντάγματος από τα συναρμόδια με το υπουργείο Μεταφορών υπουργεία, θα ενδιαφερθεί για την παραβίαση των δικών μας δικαιωμάτων; Η δικαιοσύνη ως οφείλει πρέπει να σταθεί αρωγός μας…
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!