tromaktiko: Δεν έφτασε στον Αγιο Παντελεήμονα η αντιρατσιστική πορεία

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Δεν έφτασε στον Αγιο Παντελεήμονα η αντιρατσιστική πορεία



Στην Αχαρνών κατέληξε η αντιρατσιστική πορεία που διοργανώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς ο εισαγγελέας απαγόρευσε στους περίπου 1.000 διαδηλωτές να φθάσουν στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Ταυτόχρονα, ακροδεξιοί πραγματοποίησαν στην ίδια πλατεία συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των λαθρομεταναστών.

Η πορεία έφτασε μέχρι την οδό Αχαρνών, στο ύψος της Ιουλιανού, καθώς οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να φτάσουν στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.

Λίγο μετά τις 17:30 ολοκληρώθηκε η συναυλία που πραγματοποίησαν οι διαδηλωτές και η πορεία επέστρεψε στην Ομόνοια, όπου διαλύθηκε.

Κλειστή παραμένε επί αρκετή ώρα η οδός Πανεπιστημίου, καθώς επίσης και ο σταθμός Πανεπιστήμιο του Μετρό.Εν τω μεταξύ, μέλη των αριστερών οργανώσεων κατηγορούν τον Δήμο Αθηναίων επειδή δεν έχει δώσει άδεια για την πραγματοποίηση της συναυλίας στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.

«Ο Δήμαρχος της Αθήνας αντί να διευκολύνει τις κινητοποιήσεις κατά του ρατσισμού και των φασιστικών προκλήσεων απευθύνθηκε στη ΓΑΔΑ για να απαγορευτεί η κινητοποίηση» αναφέρεται σε ανακοίνωση, στην οποία επίσης τονίζεται ότι τόσο η συγκέντρωση όσο και η συναυλία θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα Βενιζέλου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!