tromaktiko: Εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις και κλοπές στη Λεμεσό

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις και κλοπές στη Λεμεσό



Νέα διάρρηξη σημειώθηκε στη Λεμεσό, ενώ η Αστυνομία δηλώνει ότι ληστείες και διαρρήξεις που διαπράχθηκαν την περασμένη εβδομάδα έχουν εξιχνιαστεί. Στη νέα υπόθεση που απασχολεί τις... αρχές, 27χρονος ιδιοκτήτης κατοικίας στο χωριό Μονή της επαρχίας Λεμεσού κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι άγνωστοι διέρρηξαν το σπίτι του και έκλεψαν χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα τιμαλφή συνολικής αξίας 110 χιλιάδων ευρώ. Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Γιαννάκης Γεωργίου, ο 27χρονος κατήγγειλε ότι κλάπηκαν ρολόγια χρυσαφικά, ηλεκτρονικά αντικείμενα, καθώς και άλλη περιουσία την οποία είχε φέρει μαζί του από εξωτερικό.
«Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι παραβιάστηκε αλουμινένιο παράθυρο της κατοικίας, όπου διέμενε ο αλλοδαπός και σε όλο το σπίτι υπήρχε μεγάλη ακαταστασία. Οι δράστες φαίνεται να έψαξαν όλο το σπίτι και παραβίασαν και μικρό χρηματοκιβώτιο που είχε τα τιμαλφή μέσα ο παραπονούμενος. Έχουν γίνει επιστημονικές εξετάσεις και έχουν παραληφθεί τεκμήρια, τα οποία θα αποσταλούν στο αρχηγείο Αστυνομίας για περεταίρω εξετάσεις».

Η Αστυνομία Λεμεσού, σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου, προχώρησε και στην εξιχνίαση ληστειών που διαπραχθήκαν την περασμένη εβδομάδα στη Λεμεσό, καθώς και διαρρήξεων σε τέσσερα καταστήματα. «Μετά από αξιολόγηση πληροφορίας, χθες συνελήφθη 16χρονος, ο οποίος ενέχεται στις πρόσφατες ληστείες αρτοποιείων που διαπράχθηκαν στις 13-15 του μήνα στη Λεμεσό. Ο 16χρονος, ανακρινόμενος προέβηκε σε θεληματική κατάθεση και ομολόγησε τη διάπραξη των δυο ληστειών. Είχε δοθεί πληροφορία, η οποία αξιολογήθηκε και προχώρησε Η έκδοση εντάλματος σύλληψης του 16χρονου και αφού εντοπίστηκε ανακρίθηκεεπισταμένα και ομολόγησε τη διάπραξη των δυο ληστειών. Είχε κλέψει από τον πρώτο φούρνο 209 ευρώ και από το δεύτερο 230 ευρώ», είπε.

Ανέφερε, επίσης ότι «μετά τη σύλληψη τριών αλλοδαπών από το ΤΑΕ Λάρνακας ανακρίθηκαν από μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού και αυτοί ομολόγησαν τη διάπραξη τεσσάρων διαρρήξεων, οι οποίες διεπράχθησαν το καλοκαίρι του περασμένου χρόνου. Συγκριμένα, ομολόγησαν την διάρρηξη χρυσοχοείου ενός καταστήματος οπτικών ειδών και δυο καταστημάτων ηλεκτρονικών ειδών. Συνολικά είχαν αποκομίσει περιουσία αξίας 200 χιλιάδων περίπου ευρώ. Εξάλλου, υπό κράτηση τέθηκαν 38χρόνος και ένας 55χρόνος από τη Λεμεσό ως ύποπτοι για δυο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα σε πρακτορείο στοιχημάτων στην περιοχή Λινόπετρας και σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στο παρκινγκ του Εναερίου.

Ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού ανέφερε ότι για τις υποθέσεις καταζητείται και τρίτος Ελληνοκύπριος. «Δεν έχουν σχέση οι εκρήξεις αυτές μεταξύ τους, είναι δυο διαφορετικές περιπτώσεις. Στη μια έχει εξασφαλιστεί μαρτυρία από τον παραπονούμενο, ενώ από την άλλη έχει εξασφαλιστεί ανεξάρτητη μαρτυρία», κατέληξε ο κ. Γεωργίου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!