tromaktiko: Φονικές, φυλετικές συγκρούσεις στη Λιβύη

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Φονικές, φυλετικές συγκρούσεις στη Λιβύη



Περισσότεροι από 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της σημερινής ημέρας στη νότια Λιβύη στις συγκρούσεις, στην επαρχία της...
Φεζάν, μεταξύ κατοίκων της (πόλης) Σέμπχα και μελών της φυλής Τούμπους, σύμφωνα με τον απολογισμό που κάνουν νωρίς το βράδυ οι τοπικές αρχές του τομέα της ασφάλειας.

Σύμφωνα μάλιστα με τον τοπικό αξιωματούχο 'Αλι 'Αλι Ντιμπ, που μίλησε στο Γαλλικό πρακτορείο τηλεφωνικώς από την Σέμπχα, «οι νεκροί μπορεί να έφθασαν τους 20», την ώρα μάλιστα που με τη δύση του ηλίου «οι ανταλλαγές πυρών, συχνά με βαρέα πυροβόλα όπλα, δεν σταμάτησαν, ολόγυρα στην περιοχή του Στρατιωτικού διοικητήριου».

Ο τοπικός εκπρόσωπος της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης (του Εθνικού Μεταβατικού Συμβούλιου) τηλεφωνικώς επίσης επιβεβαίωσε από την πλευρά του τη μεγάλη διάρκεια, που έχουν οι φονικές συγκρούσεις και δήλωσε: «διερευνάται σε κυβερνητικό επίπεδο, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς στο Νότο, με ποιόν τρόπο οι συγκρούσεις θα τερματιστούν».

Πάντως, όλο τον Φεβρουάριο οι φυλές Τούμπους και Κούφρα, στα ανατολικά της χώρας, είχαν απώλειες από τη μεταξύ τους ένοπλη αναμέτρηση, χωρίς ως σήμερα να έχει εξαλειφθεί 100% η μεταξύ τους εχθρότητα.
protothema
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!