tromaktiko: Μαίνεται ο «κίτρινος» πόλεμος

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Μαίνεται ο «κίτρινος» πόλεμος



Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί το πολύ-νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών που άρχισε να συζητείται με επείγουσα διαδικασία στις επιτροπές οικονομικών...και παραγωγής και εμπορίου της Βουλής και περιλάμβανει, μεταξύ άλλων, και τις ρυθμίσεις για ταξί.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άσκησαν έντονη κριτική στην κυβέρνηση αλλα και προσωπικα και στον κ. Μάκη Βοριδη για το κατεπείγον της διαδικασίας. Ο Πάνος Μπεγλίτης έκανε λόγο για απαράδεκτη κοινοβουλευτική διαδικασία και για «μία πρεμούρα εκτός δεσμεύσεων και υποχρεώσεών μας από τα μνημόνια να φέρουν σειρά ρυθμίσεων» όπως είπε χαρακτηριστικά. Μαλιστα ο κ. Μπεγλιτης προτεινε απο εδώ και πέρα και μέχρι τις εκλογές να "περάσουν" απο τη Βουλη μόνο οι μνημονιακες υποχρεώσεις της χώρας.

Και ο Κώστας Γείτονας όμως πρότεινε ως μόνη λύση από τα δύο νομοσχέδια του Υπουργείου Μεταφορών και Ανάπτυξης να μείνουν μόνο οι διατάξεις για τις οποίες υπάρχει μνημονιακή δέσμευση και οι άλλες να ψηφιστούν από την επόμενη Βουλή.

"Η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο", είπε ο κ. Γιάννης Διαμαντίδης ο οποίος άφησε αιχμές ότι με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών γίνονται ρουσφέτια και τακτοποιήσεις Υπουργών".

Η προεδρος της Επιτροπης κυρια Βάσω Παπανδρέου επίσης επέκρινε τις «εξπρές» διαδικασίες αλλά σημείωσε με νοημα ότι «υπάρχει ένα μνημόνιο που πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2012. Είναι μνημονιακή υποχρέωση. Εγώ άλλωστε δεν το ψήφισα το μνημόνιο».

Σφοδρή ήταν η κριτική που δέχτηκε η κυβέρνηση και απόντα υπόλοιπα κόμματα. Προσβλητική και γελοία χαρακτήρισε τη διαδικασία ο Δημήτρης Παπαδημούλης από το ΣΥΡΙΖΑ, ενω ο Αστέριος Ροντούλης απο τον ΛΑΟΣ είπε :«υπάρχουν Υπουργοί που πρέπει να κάνουν τη βρώμικη δουλειά και να την κάνουν γρήγορα. Και ο νοών νοείτο.Αυτοί που όταν ήταν σε άλλο κομματικό σχηματισμό καυτηρίαζαν τέτοιες πρακτικές και τώρα που διακατέχονται από νεοφιλελεύθερες απόψεις τις αποδέχονται», αναφερόμενος στον κ. Βοριδη.

Απαντώντας στις βολές ο Υπουργός μεταφορών Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι το 90% των ρυθμίσεων του πολυνομοσχεδίου έχει να κάνει με το οικονομικό πρόγραμμα της χώρας και η επίεγουσα διαδιακασία είναι ανεξαρτήτως του χρόνου των εκλογών.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!