tromaktiko: Ο Μαρκεζίνης για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ο Μαρκεζίνης για Πρόεδρος της Δημοκρατίας



Ένα παραπολιτικό σχόλιο της «Δημοκρατίας», αποκαλύπτει ότι ο σερ Βασίλης Μαρκεζίνης, το όνομα του οποίου ακουγόταν έντονα το τελευταίο διάστημα ως υποψηφίου για... συμπαράταξη με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, μέχρι ο ίδιος να διαψεύσει κατηγορηματικά μια τέτοια προοπτική, με την αποστροφή «θα παραμείνω άγαμος», προβάλλει ως υποψήφιος διάδοχος του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Η θητεία του σημερινού Προέδρου εκπνέει το 2015, και βάσει του Συντάγματος δεν μπορεί να εκλεγεί για μια 3η θητεία στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Έτσι, το όνομα του ακαδημαϊκού σερ Βασίλη Μαρκεζίνη έχει αρχίσει να ακούγεται έντονα, καθώς το τελευταίο διάστημα οι δημόσιες παρεμβάσεις του έχουν προκαλέσει συζητήσεις, μιας και ο ίδιος αναπτύσσει έναν σύγχρονο πατριωτικό λόγο, που διαφέρει από τις παραδοσιακές προσεγγίσεις της μίζερης και… κακόμοιρης Ελλάδας.

Η «Δημοκρατία» ωστόσο σημειώνει ότι ο σερ Βασίλης Μαρκεζίνης έχει ήδη αντίπαλο στις βλέψεις του για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς, όπως είχε αποκαλύψει πρόσφατα η εφημερίδα «Real News», αντίστοιχα πλάνα καταρτίζει και ο Λουκάς Παπαδήμος.

Ο μεταβατικός πρωθυπουργός, που το όνομά του έχει εμπλακεί σε σενάρια παραμονής στο Μέγαρο Μαξίμου σε μια δυνητική κυβέρνηση συνεργασίας εφόσον από τις κάλπες των πρόωρων εκλογών δεν προκύψει αυτοδύναμη πλειοψηφία, ή ακόμη και δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να προταθεί για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά τη λήξη της θητείας του Κάρολου Παπούλια.
statesmen.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!